Policajac ubio napadača u odbrani

Tokom intervencije u beogradskom naselju Mirijevo, policajac je vatrenim oružjem u samoodbrani ubio napadača, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 28.11.2010.

20:10

Default images

Intervencija je usledila kada su komšije nešto posle 18.00 pozvale policiju zbog mladića koji je sekirom u stanu u Ulici vitezovi Karađorđeve zvezde pretio majci da će je ubiti.

Mladić M. M. (26) je bio zabarikadiran sa majkom u stanu, a kada je došla policija iskočio je kroz prozor i nasrnuo na jednog policajca i više puta ga udario sekirom.

Policajac je u samoodbrani upotrebio oružje i usmrtio mladića.

Kako saznaje B92, ubijeni napadač je duševni bolesnik.

Policajac, pripadnik policijske stanice Zvezdara, zbog zadobijenih povreda u nedelju uveče prebačen je u Urgentni centar, a prema informacijama B92 iz te ustanove, on je jutros pušten kući.

Sindikat: Napadi sve brutalniji

Nezavisni policijski sindikat Srbije je povodom sinićnjeg incidenta u Mirijevu ukazao na sve učestalije i brutalnije napade na policajce na službenoj dužnosti, ali na hitnu promenu prakse upotrebe službenog oružja policajca, u situaciji kada se i sami bore za svoj život.

U saopštenju NPSS-a se navodi da je njihov kolega Momir Mladenović, iz Policijske stanice Zvezdara, prilikom samodbrane, bio teško povređen pre nego što je lišio života službenim oružjem napadača.

"Kolega je izvadio pištolj, repetirao, i u znak upozorenja ispalio hitac u vazduh, ali to nije pokolebalo napadača koji je stigao da ga udari sekirom u grudi, a tek nakon što je udaren, policajac u samoodbrani puca u napadača i istoga lišava života", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: