Društvo 2

09.05.2024.

11:22

Šapić: Uklanjanju se svi splavovi; Nastavlja se čišćenje drugog dela reke

Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, obratio se medijima sa Save, povodom uklanjanja splavova.

Izvor: B92.net

Šapić: Uklanjanju se svi splavovi; Nastavlja se čišćenje drugog dela reke
Beoinfo

Podeli:

"Došao sam ovde gde smo prošli put bili, kada sam najavio uklanjanje splavova. Od tog momenta smo krenuli u razne procedure. Od 105 ili 107, ostao je jedan. Bilo je planirano da se ukloni 77 splavova, do sada smo uklonili 71 splav, dva objekta koja su tretirana kao splav, ali smo ipak morali da ih srušimo i uklonimo i u procesu je uklanjanja još dva splava i ostane još jedan da se ukloni", kazao je Šapić.

Na ova tri kilometra, kaže, da će biti 28 pozicija, ali se danas ne nalaze svi na svojim pozicijama jer mora da se obezbedi voda i struja.

Kako kaže, krenulo je čišćenje i oslobađanje obale, jedan splav se nalazi na svom mestu, ostali ne mogu da se premeste dok ne srede ostale.

"Ono što bih želeo da najavim, onima koji se nalaze u drugom delu Save, od Branokvog mosta do Ušća, sva rešenja su gotova, tamo su licitacije završene. Sve će krenuti da se uklanjanja što nije izlicitirano", rekao je.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

23 h

Podeli: