Nedelja, 28.11.2010.

20:10

Policajac ubio napadača u odbrani

Tokom intervencije u beogradskom naselju Mirijevo, policajac je vatrenim oružjem u samoodbrani ubio napadača, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: B92

Policajac ubio napadaèa u odbrani IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

DUSKO

pre 13 godina

Члан 100. Закон о полицији
При обављању службеног задатка овлашћено службено лице може употребити ватрено оружје само ако употребом других средстава принуде не може постићи резултат у извршењу задатка и кад је апсолутно нужно да се:
4) од себе одбије непосредни напад којим се угрожава његов живот;
Нека ми неко од ових "паметних" каже којим другим средством принуде је полицајац могао да одбије напад од себе.
Заборављате да је полиција дошла на позив да син пријети да ће сјекиром заклати мајку!!!
Шта је полиција требала да уради, да сачека да убије мајку и бабу а можда и још неког комшију. Тада би сви питали, ђе је полиција!!!!!
Полицајцу желим брз опоравак!

NEMANJA

pre 13 godina

Saučešće porodici nastradalog, policajcu želim brz oporavak. Policija je samo radila svoj posao. Da policajac nije uradio šta je trebao da uradi u ovoj očiglednoj situaciji, danas bi sve drugačije izgledalo i većina bi komentarisala kako je policija nesposobna da obavlja svoj posao. BRAVO ZA SVE PRIPADNIKE POLICIJE!!!

Milan Krstić

pre 13 godina

Nemojte ljudi...nije fer...da li ste doživeli da Vam neko udari šamar...a šta mislite kada neko juri ka vama sa sekirom u ruci jel možete da ga pogodite gde nameravate...

dudge

pre 13 godina

...Pa nisu to kaubojski filmovi pa da mu jednim metkom izbije sekiru iz ruke!I da je jadnik ostao ziv budite sigurni da bi ponovo citali o njemu,a to ne bi bilo dobro.Najteze je majci koja je morala sve to da gleda,a godinama je drhtala,strepela i "cekala"da mu pukne film i....

elektricni pistolji!!

pre 13 godina

U NY je skoro policajac ubio mentalno obolelog coveka, posle toga bile su velike demonstracije gde su zahtevali da i psihijatar ide s policijom kad treba, mislim da bi to trebalo i kod nas, a ne samo da ih jednostavno ubiju! S obzirom na situaciju u kojoj zivimo vecina mladih je totalno pukla , vidim u svojoj okolini! Ili nek koriste elektricne sok pistolje po potrebi!

gzschgxgfgddfml

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se svi sto bi mu pucali prvo u levu pa u desnu nogu jednom nadju u takvoj situaciji, pa da vide koliko tu ima vremena za procene i razmisljanje. Covek je samo stitio svoj zivot zivot. Brz oporavak!!!

joca

pre 13 godina

Ne opravdavam to njihovo "lisavanje zivota". Postoje drugi nacini da se spreci tragedija. Recimo, gumenim mecima, suzavcem... U Nemackoj su policajci obuceni i redovno idu na fizicko osposobljavanje i kondicione treninge.. A ovi nasi vecito po pecenjarama i pekarama, svi pustili po stomacinu, jedan sklek ne mogu da urade. Saucesce majci ubijenog.

...

pre 13 godina

kakva nuzna odbrana bre... Da mene napadne neko sa sekirom i ja da ga tako ubijem pa osudili bi me na 5.6god minimum bez obzira bio taj dusevni bolesnik ili ne. Po PS policajac je trebao posle pucanja u vazduh da ga rani, tj da mu puca u noge a ne u telo.

Sindikat policije - vase pravo da nemate prava

pre 13 godina

Ah, pa kako da se sindikat policije ne oglasi. Vrhunska bezdusnost i bezobrazluk. Pa nije policajca napao ne znam ko, nego DUSEVNI BOLESNIK, poremecena osoba, neko ko nije pri cistoj svesti. I da, ako je mladic iskocio kroz prozor i naneo vise udaraca hladnim oruzjem, onda je neko debelo zakazao u proceni situacije. Da ne pricamo da zadatak policije nije da UBIJE sa nekoliko hitaca, vec da ONESPOSOBI i privede pravdi napadaca. I nicega od svega ovog nije bilo da svako u ovoj zemlji radi ono sto mu je posao, da dusevni bolesnici budu u specijalnim bolnicama, a da se policajci ne ponasaju kao serifi po divljem zapadu.

90-te godine

pre 13 godina

Citajuci komentare moze se primetiti da su svi racionalni komentari "okiceni" minusima a iracionalni, plusevima. Povratak u 90-te godine!

Dlm!

pre 13 godina

Da je ovaj ubio majku, vi ni rekli kriv je zandar...ne volim policiju nikako,ali ovaj je uradio sta je morao,jer ko bih dozvolio da ga neko udara sjekirom, a on vice stop?

Babin_zub

pre 13 godina

I takve stvari se desavaju. Srecom da je policajac ostao ziv. Nego, mene interesuje sta je sa ustanovama i ko ce da odgovara zbog toga sto je jedan, ocigledno, tezak dusevni bolesnik "setao na slobodi"?
A sto se drugog dela tice, i zahteva sindikata, to se nikako ne sme dogoditi. Policija ima sasvim jasna ovlascenja koja su sasvim dovoljna za zemlju Srbiju.Taman posla da im jos dozvole da pucaju i ubiju svakog ko im se ucini sumnjivim,i onako ubijaju previse neduznih godisnje(setite se koliko policajaca radi u "slobodno vreme" u obezbedjenjima i koliko zloupotrebe moze biti).

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

... zasto bi policija koristila "pistolje na vodu" dok mafija koristi ostru municiju ili dum-dum... u svakom slucaju, ovo je tezi - nesrecan slucaj, tesko je shvatiti i jedno i drugo, moje saucesce majci nastradalog momka a policajcu sto brzi oporavak...

Ivica

pre 13 godina

Ja mislim da policajci trebaju da imaju veca ovlascenja. Da je smeo da puca cim je upozorio mladica, ranio bi ga u nogu ili nesto. Ovako policajac je morao da saceka da bude napadnut pa tek onda da reaguje, a u toj situaciji ne razmislja trezveno vec razmislja iskljucivo instinktivno. Policija treba da ima veca ovlascenja ali treba da budu i vece kazne za njih, kao kada je interventna upucala mladica u Beogradu kada su hteli navodno da ih izvuku iz auta. Tom policajcu bi trebali da uzmu sve sto ima i daju porodici pokojnog i da ide na robiju od 40 godina.

Iznogud

pre 13 godina

A sta bi bilo da je ovaj manijak umesto u grudi, udario policajca u glavu, ubio ga na mestu i pobegao??? Kakvi bi onda bili komentari? Verovatno bi bili tipa da je policija nesposobna i da se manijak sa sekirom sada seta okolo i sprema da ubije jos nekoga i bla, bla, bla. U svakoj normalnoj drzavi bi bio ubijen onog trenutka kad je sa sekirom iskocio kroz prozor i krenuo ka policajcima. Voleo bih da vidim nekog od komentatora kako bi reagovao u takvoj situaciji - sve je lako kad se sedi za tastaturom i kritikuje, ali kad neko juri sekirom na vas onda je poprilicno drukcije.
Brz i uspesan oporavak policajcu.

xad

pre 13 godina

...ne volim kad se laze... nesumnjam da je situacija bila bezazlena, kapiram da je bila visokog rizika, i ishod takvih situacija je nazalost uglavnom ovakav... ali da je pucao u vazduh u ovoj situaciji nije sigurno, nemoj te da nas pravite budalama!

MUKNAVI

pre 13 godina

Tane,jedno, u nogu je bilo dovoljno, al sta je tu je jer presudile su stresne sekunde, i procenat psihicko fizicke pripremljenosti policajca.. Laka zemlja pokojnom, saucesce Majci, i brz oporavak policajcu.

Žaki

pre 13 godina

Znam samo da je ova država (sa veoma malim "d") u najdubljem svom bezumlju pustila ove nove "komunale policajce" nenaoružane među vukove!? Oni naime treba da rešavaju svakodnevne obične probleme građana pri čemu je "običan problem" jednog građanina "veoma ozbiljna povreda interesa" nekog drugog građanina - po pravilu ošišanog "na opasno" i lišenog umnih sposobnosti. Voleo bih da grešim ali to ne sluti na dobro...samo pendrekom među naoružane ludake!?! Posle će opet da bude "šta nam se to dešava"...ili "trebalo bi da se psiholozi pozabave bla bla bla.."

Milan Krstić

pre 13 godina

Da li mi verujete da ja već dve godine vodim kampanju da se uvede u upotrebu TASER-elektrošoker ali slab odziv imam u višim krugovima.
Jednostavno ljude ne zanima nikakva vrsta napretka i sve pravdaju nedostatkom sredstava.
Izlišno je ovde komentarisati sada o svemu ali vreme ide a poboljšanja statusa policajaca nema...

Laik

pre 13 godina

Oprostite mi na apsolutno laičkom pitanju - zar ne postoje neki drugi meci, nego pravi?! Može li se neko onesposobiti metkom, a da ne bude ubijen? Ne mogu da verujem da ne postoji tako nešto.

Moramo li bas tako?

pre 13 godina

Bogzna koliko je do sada puta receno u komentarima na najrazlicitije vesti da nama nema pomoci. Nije to daleko od istine, jer kako drugacije protumaciti ovoliko "pametovanje" i "razumevanje" situacije u kojoj su se nasli i zrtava, i policajac. Svi sve znamo i kao da smo bili na licu mesta.
Vest je isuvise kratka (tvrdim da je tako iz HUMANIH razloga) da bismo mi sad seirili nasu "pamet". Izricitoscu najveceg broja komentara da je "tako i nikako drugacije" cela ova tragedija postaje jos morbidnija.
Moramo li biti takvi: ne propustati priliku da zivot (tudji narocito) zagorcavamo.

Nikola

pre 13 godina

Policajcu svaka cast na suzdrzanosti. Nazalost je povredjen i zelim mu brz i uspesan oporavak.
Policija ima monopol na upotrebu sile i po meni hitac u vazduh je bio dovoljno upozorenje.

Nele

pre 13 godina

Molim dezurne dusebriznike da prestanu. Prvo taj policajac je spasao majku napadaca time sto se pojavio. Da napadac nije ucinio nesto protivzakonito nista se ne bi desilo, zavrsio bi u bolnici, ovako.... neka mu je laka zemlja a policajcu sto skoriji fizicki i psihicki oporavak, jer on sada sigurno ne peva od radiosti sto je morao nekoga da ubije da bi sacuvao zivu glavu. Mislim dokle bre vise, oni mladi, oni bez buducnosti, oni slabog materijalnog stanja, onaj branio devojku, onaj navijac, ovaj psihicki bolesnik , pa mislim...

bezimena

pre 13 godina

"...ubijeni napadač je duševni bolesnik i više puta je osuđivan za lakša krivična dela".

Ako je osudjivan to znači da je bio krivično odgovoran i svestan svojih dela. Ako se u medjuvremenu njegova, eventualna, duševna bolest pogrošala do te mere da nije bio svestan posledica svog ponašanja, u tom slučaju je on odgovornost ZDRAVSTVA koje treba pitati zašto dotični nije bio smešten u odgovarajuću ustanovu!

Policajac je povredjen, morao je na kraju da brani svoj život, ali mu svakako ne čestitam, jer ne mislim da mu je odluka da puca bila laka!

kiler

pre 13 godina

sto vise treba da se upotrebljava vatreno oruzje od strane policijskih sluzbenika i sve ce doci na svoje mesto.. aj da probamo tako.. podrska policajcu

EU-citizen

pre 13 godina

Citao sam neke komentare, gde se neki zale sto su dusevni bolesnici van nadleznih ustanova, ali nisu svesni da u Srbiji takvih ima na hiljade i hiljade, pa ih drzati u nadleznoj ustanovi, znacilo bi izgradnju velikih i brojnih istih.

Takodje, policija dva puta u kratkom periodu na Mirijevu umesana u ubistvo dva mlada muskarca, dok za ovaj zadnji slucaj mislim da nisu odradili dobro posao, jer je doticni u slucaju da ne poslusa naredbu, treba biti upucan u levu nogu a potom u desnu ako uspe i dalje da nastavi u svome pohodu.

Srbija je u velikom problemu, ovakve stvari se ne desavaju u velikoj metropoli EU gde zivim, gde je zadnji slucaj bio prebijanje taksiste koji je zgazio psa i koji je umro neko vreme posle.

Sociolozi i nadleznih za stanje u drustvu, nisu svesni da je tamo narod kolektivno popustio, jer bi trebalo da uporede situaciju iz Beograda i Srbije sa zemljama Zapadne EU, pa da vide da je situacija izmakla kontroli a niko ne preduzima nista.

Svaki drugi dan citamo vesti oko nasilja i ubistava, to je problem za resavanje a ne za zabavljanje javnosti kroz tekstove po medijima.

Dex

pre 13 godina

Citam ove komentare i samo se pitam! Koliko strucnjaka u ovoj Srbiji!!! Svi pametni, znaju propise, zakon...Lako je biti general posle bitke! Svaka cast policajcu a porodici ubijenog saucesce

007

pre 13 godina

Sigurno da je prekoracio nuznu odbranu jer je na "hladno" oruzje, odgovorio vatrenim!! Drugo pucao je vise puta sto samo potvrdjuje nameru da ga ubije, a ne onesposobi!!! Ako se jos utvrdi da je ubijena osoba bila psihicki poremecena i da nije mogla da odgovara za svoje postupke tek onda cete imati cisto ubistvo!! Sve ovo ako MUP ne uspe da zastiti svog policajca, a sud bude sudio po zakonu!!!! Ocigledno da je policija neobucena za posao koji radi!! Zlatna je bila srednja policijska Skola u Kamenici!! Odande su izlazili "pismeni" MILICIONERI, a ovi danasnji priuceni policajci nisu im do kolena!!!!

Conte

pre 13 godina

Kako mislite bravo za policajca?
Kako mislite da se ne velica nicija smrt?
Dusevni bolesnik bi trebalo da je u bolnici, a posto verovatno nema mesta tamo onda su krive institucije, najmanje taj covek koji nije ni svestan roga.
Drugo, mislim da bih ja, koji sam potpuni amater po pitanju incidentnih situacija, reagovao bolje. Pa ako neko prijavi nesto slicno, pistolj se otkoci, otkopca i drzi u pripravnosti. Kako je moguce da iskoci bolesnik kroz prozor sa sekirom i udari policajca par puta a ovaj ga kasnije ubije? AKo je mogao da puca, zasto nije u butine, ili bilo gde u noge? Zasto ga ranije nije onesposobio pucnjem u zglob ili koleno?
Ne mogu da bude zadovoljan radom policije ni 1%. Uvek ubijaju nekako bez veze.

Raša

pre 13 godina

Potpuno ispravno delovanje policajca pa čak i pomalo zakasnelo - ranije je trebalo da puca. Samo se pitam kako ovu vest nije objavila dr. Nada Macura.

sasa

pre 13 godina

ovo je greska u proceduri policije, jer nije smelo da se desi da covek izleti kroz prozor i da bude u mogicnosti da napadne bio koga. A pogotovo napadac nije smeo da bude ubijen. Teska greska amaterske policije. Uostalom, sta kod nas nije amatersko?

Milan Piperkovic

pre 13 godina

Budite svesni da bi i Vi ovako odreagovali da Vas neko napadne sekirom. Podrska policajcu koji je za bednih 30000 mogao da izgubi glavu. Sistem zdravstva mora da obrati paznju na psihicke bolesnike, jer da policajac ovo nije ucinio u krajnjoj njuzdi, neko drugi bi nastradao od sekire. PODRSKA POLICAJCU

vuk

pre 13 godina

Sta bi bilo da je po iskakanju kroz prozor naleteo na slucajnog prolaznika?
Da li neko misli da ce tom policajcu zivot biti kao i do sada?

ivanvuk

pre 13 godina

Ja sam policajac i rekao bi da to sto se desilo je tragedija.Tesko je i policajcu koji je ubio coveka ,verujte to nije ni malo prijatna stvar a jos teze je njegovoj porodici.Nadam se da je ovo poslednji slucaj sa ovakvim epilogom.

gocili

pre 13 godina

Meni je zao svih u ovoj prici. I mladica koji je stradao, i njegove majke koja je dozivela da joj dete umre na taj nacin, pred njenim ocima, i policajca koji je, nazalost, tako morao da brani svoj zivot. Sve je vise mladih sa psihickim problemima a to je sve najcesce rezultat ocajnog stanja u drzavi, teskog zivota, nemastine. Tuzno je slusati sve cesce da se desavaju ovakve tragedije unutar porodice sto je pokazatelj da smo postali bolesno drustvo...

Veliki princ

pre 13 godina

Mislim, šta reći.
Dokle će nadležni da ne brinu o duševno bolesnim ljudima.Dokle će ovakvi ljudi, koji su ozbiljno bolesni, biti bez nadzora ili uopšte puštani da slobodno šetaju ulicom. Neodgovorni lekari i ceo sistem je u ovakvim situacijama ništa drugo do saučesnik u zločinu.Kod nas je učestala pojava, da neko sa teškom dijagnozom bude pušten na ulicu, pa onda imamo silovanja, ubistva dece i slično.To je isto kao kad bi pustili zver iz kaveza, da šeta ulicom grada.I ne bi bila kriva zver kada bi nekog zaklala, već je kriv onaj što ju je pustio iz kaveza.

Iva

pre 13 godina

Tuzno je to sto je napadac bio dusevni bolesnik ranije osudjivan...a na slobodi...i moralo je do ovoga da dodje...tipicno za nase drustvo da se bavimo posledicama a ne uzrocima nase bede i tuge...

neko ko zna

pre 13 godina

policajac je zaista pucao u samoodbrani!zalosno je to sto je opasni dusevni bolesnik bio van nadlezne institucije,ali u ovoj zemlji je to normalno!policija dodje po pozivu,u pratnji hitne pomoci sprovede lice do bolnice laza lazarevic,istog tamo zadrze dan-dva i bolesnik se otpusta kuci.nakon toga obicno sledi neka tragedija.zalosno,ali tako je!

Pop & bob

pre 13 godina

Procedure i nadležnosti su nedekvatne i pogrešno postavljene. Za intervencije u slučaju psihički obolelelih treba da budu nadležne psihijatrijske ustanove, vatrogasci treba da gase vatru, hitna pomoć treba da zbrinjava urgentna stanja, a policija treba da interveniše kod krivičnih dela. Nadam se da će se policajac brzo i uspešno oporaviti i smatram da njegov posao nije da ispravlja propuste, neorganizovanost i nedostatak resursa psihijatrijskog sektora javnog zdravstva Srbije.

Sladjana

pre 13 godina

Kako ga je udario više puta, gde su bili ostali iz patrole ili interventne? Kako je uspeo da puca u njega posle više udaraca sekirom? Zašto ga nije ranio? Strašna tragedija, žao mi je policajca ali žao mi je i ovog ugašenog mladog života.

student

pre 13 godina

Pa ako je bio dusevni bolesnik, osudjivan vise puta, sta ce onda na slobodi!?

Ceo drzavni vrh bih osudio zgbo ugrozavanja bezbednosti naroda ove zemlje, za nerad, za zakone koji ne vaze, za zatucani mentalitet, za postojanje i radjanje!

nikola razbijac

pre 13 godina

A sta dusevni bolesnik radi na slobodi? On je tu najmanje kriv. Nije odgovoran za svoje postupke. Neko drugi mora da snosi odgovornost za ovo. Zao mi je policajca ako je povredjen, ali i tog nesrecnika koji je morao tako zavrsiti. Neko mora u zatvor iz odgovornih institucija koje su dozvolile da on bude na slobodi pogresno procenivsi njegovo stanje.

Jaroslav

pre 13 godina

Zašto je ovo glavna vest? Zašto su prekinuli dnevnik da je saopšte? Da li smo mi normalni? Da li se hranimo patologijom? Nek naprave neki presek crne hronike na kraju nedelje pa nek prati to ko hoće!

Vladimir

pre 13 godina

naravno da ga je trebalo spreciti da ne povredi nekog pa i u krajnjoj nuzdi i uciniti nesto poput ovog (nazalost) ...
ali likovati sto je bilo ko ubijen kao da je to jedino logicno da se desi, je strasno...
strasno kao i ova jadna zemlja, nazalost..

Milan

pre 13 godina

B92 treba da ukine mogucnost komentarisanja ovakvih vesti. Mnogi komentari mogu biti jako neukusni, a da ljudi pritom nemaju pojma sta se zapravo zbilo. Apelujem na sugradjane da ne velicaju bilo ciju smrt. Bilo ih je i previse. A ovakvi slucajevi treba mnogo ozbiljnije da se sagledavaju, kao i svo drugo nasilje koga smo svakodnevni svedoci.

malosoli

pre 13 godina

Reč o tragediji našeg društva. Na žalost imamo mnogo mladih ljudi koji su pukli iz razno-raznih razloga, najčešće droge.
Verujem da je policajac ubio mladića u krajnjoj nuždi.

anbeast

pre 13 godina

Bogami, policajac nije smeo da pusti napadaca da mu pridje toliko blizu da moze da ga udari sekirom. (mozda ga je iznenadio?) Trebalo je da drzi odstojanje, da ga upozori i ako ne stane da puca u ruke, noge, pa ako treba i da ga ubije...(mislim lako je meni da filozofiram ispred racunara...ustvari, na glas razmisljam...). Nadam se da ce policajac biti dobro...

Jaroslav

pre 13 godina

Zašto je ovo glavna vest? Zašto su prekinuli dnevnik da je saopšte? Da li smo mi normalni? Da li se hranimo patologijom? Nek naprave neki presek crne hronike na kraju nedelje pa nek prati to ko hoće!

Milan

pre 13 godina

B92 treba da ukine mogucnost komentarisanja ovakvih vesti. Mnogi komentari mogu biti jako neukusni, a da ljudi pritom nemaju pojma sta se zapravo zbilo. Apelujem na sugradjane da ne velicaju bilo ciju smrt. Bilo ih je i previse. A ovakvi slucajevi treba mnogo ozbiljnije da se sagledavaju, kao i svo drugo nasilje koga smo svakodnevni svedoci.

student

pre 13 godina

Pa ako je bio dusevni bolesnik, osudjivan vise puta, sta ce onda na slobodi!?

Ceo drzavni vrh bih osudio zgbo ugrozavanja bezbednosti naroda ove zemlje, za nerad, za zakone koji ne vaze, za zatucani mentalitet, za postojanje i radjanje!

malosoli

pre 13 godina

Reč o tragediji našeg društva. Na žalost imamo mnogo mladih ljudi koji su pukli iz razno-raznih razloga, najčešće droge.
Verujem da je policajac ubio mladića u krajnjoj nuždi.

neko ko zna

pre 13 godina

policajac je zaista pucao u samoodbrani!zalosno je to sto je opasni dusevni bolesnik bio van nadlezne institucije,ali u ovoj zemlji je to normalno!policija dodje po pozivu,u pratnji hitne pomoci sprovede lice do bolnice laza lazarevic,istog tamo zadrze dan-dva i bolesnik se otpusta kuci.nakon toga obicno sledi neka tragedija.zalosno,ali tako je!

anbeast

pre 13 godina

Bogami, policajac nije smeo da pusti napadaca da mu pridje toliko blizu da moze da ga udari sekirom. (mozda ga je iznenadio?) Trebalo je da drzi odstojanje, da ga upozori i ako ne stane da puca u ruke, noge, pa ako treba i da ga ubije...(mislim lako je meni da filozofiram ispred racunara...ustvari, na glas razmisljam...). Nadam se da ce policajac biti dobro...

Iva

pre 13 godina

Tuzno je to sto je napadac bio dusevni bolesnik ranije osudjivan...a na slobodi...i moralo je do ovoga da dodje...tipicno za nase drustvo da se bavimo posledicama a ne uzrocima nase bede i tuge...

ivanvuk

pre 13 godina

Ja sam policajac i rekao bi da to sto se desilo je tragedija.Tesko je i policajcu koji je ubio coveka ,verujte to nije ni malo prijatna stvar a jos teze je njegovoj porodici.Nadam se da je ovo poslednji slucaj sa ovakvim epilogom.

Vladimir

pre 13 godina

naravno da ga je trebalo spreciti da ne povredi nekog pa i u krajnjoj nuzdi i uciniti nesto poput ovog (nazalost) ...
ali likovati sto je bilo ko ubijen kao da je to jedino logicno da se desi, je strasno...
strasno kao i ova jadna zemlja, nazalost..

nikola razbijac

pre 13 godina

A sta dusevni bolesnik radi na slobodi? On je tu najmanje kriv. Nije odgovoran za svoje postupke. Neko drugi mora da snosi odgovornost za ovo. Zao mi je policajca ako je povredjen, ali i tog nesrecnika koji je morao tako zavrsiti. Neko mora u zatvor iz odgovornih institucija koje su dozvolile da on bude na slobodi pogresno procenivsi njegovo stanje.

Milan Piperkovic

pre 13 godina

Budite svesni da bi i Vi ovako odreagovali da Vas neko napadne sekirom. Podrska policajcu koji je za bednih 30000 mogao da izgubi glavu. Sistem zdravstva mora da obrati paznju na psihicke bolesnike, jer da policajac ovo nije ucinio u krajnjoj njuzdi, neko drugi bi nastradao od sekire. PODRSKA POLICAJCU

Veliki princ

pre 13 godina

Mislim, šta reći.
Dokle će nadležni da ne brinu o duševno bolesnim ljudima.Dokle će ovakvi ljudi, koji su ozbiljno bolesni, biti bez nadzora ili uopšte puštani da slobodno šetaju ulicom. Neodgovorni lekari i ceo sistem je u ovakvim situacijama ništa drugo do saučesnik u zločinu.Kod nas je učestala pojava, da neko sa teškom dijagnozom bude pušten na ulicu, pa onda imamo silovanja, ubistva dece i slično.To je isto kao kad bi pustili zver iz kaveza, da šeta ulicom grada.I ne bi bila kriva zver kada bi nekog zaklala, već je kriv onaj što ju je pustio iz kaveza.

vuk

pre 13 godina

Sta bi bilo da je po iskakanju kroz prozor naleteo na slucajnog prolaznika?
Da li neko misli da ce tom policajcu zivot biti kao i do sada?

gocili

pre 13 godina

Meni je zao svih u ovoj prici. I mladica koji je stradao, i njegove majke koja je dozivela da joj dete umre na taj nacin, pred njenim ocima, i policajca koji je, nazalost, tako morao da brani svoj zivot. Sve je vise mladih sa psihickim problemima a to je sve najcesce rezultat ocajnog stanja u drzavi, teskog zivota, nemastine. Tuzno je slusati sve cesce da se desavaju ovakve tragedije unutar porodice sto je pokazatelj da smo postali bolesno drustvo...

Sladjana

pre 13 godina

Kako ga je udario više puta, gde su bili ostali iz patrole ili interventne? Kako je uspeo da puca u njega posle više udaraca sekirom? Zašto ga nije ranio? Strašna tragedija, žao mi je policajca ali žao mi je i ovog ugašenog mladog života.

sasa

pre 13 godina

ovo je greska u proceduri policije, jer nije smelo da se desi da covek izleti kroz prozor i da bude u mogicnosti da napadne bio koga. A pogotovo napadac nije smeo da bude ubijen. Teska greska amaterske policije. Uostalom, sta kod nas nije amatersko?

Pop & bob

pre 13 godina

Procedure i nadležnosti su nedekvatne i pogrešno postavljene. Za intervencije u slučaju psihički obolelelih treba da budu nadležne psihijatrijske ustanove, vatrogasci treba da gase vatru, hitna pomoć treba da zbrinjava urgentna stanja, a policija treba da interveniše kod krivičnih dela. Nadam se da će se policajac brzo i uspešno oporaviti i smatram da njegov posao nije da ispravlja propuste, neorganizovanost i nedostatak resursa psihijatrijskog sektora javnog zdravstva Srbije.

Dex

pre 13 godina

Citam ove komentare i samo se pitam! Koliko strucnjaka u ovoj Srbiji!!! Svi pametni, znaju propise, zakon...Lako je biti general posle bitke! Svaka cast policajcu a porodici ubijenog saucesce

Nele

pre 13 godina

Molim dezurne dusebriznike da prestanu. Prvo taj policajac je spasao majku napadaca time sto se pojavio. Da napadac nije ucinio nesto protivzakonito nista se ne bi desilo, zavrsio bi u bolnici, ovako.... neka mu je laka zemlja a policajcu sto skoriji fizicki i psihicki oporavak, jer on sada sigurno ne peva od radiosti sto je morao nekoga da ubije da bi sacuvao zivu glavu. Mislim dokle bre vise, oni mladi, oni bez buducnosti, oni slabog materijalnog stanja, onaj branio devojku, onaj navijac, ovaj psihicki bolesnik , pa mislim...

Dlm!

pre 13 godina

Da je ovaj ubio majku, vi ni rekli kriv je zandar...ne volim policiju nikako,ali ovaj je uradio sta je morao,jer ko bih dozvolio da ga neko udara sjekirom, a on vice stop?

Iznogud

pre 13 godina

A sta bi bilo da je ovaj manijak umesto u grudi, udario policajca u glavu, ubio ga na mestu i pobegao??? Kakvi bi onda bili komentari? Verovatno bi bili tipa da je policija nesposobna i da se manijak sa sekirom sada seta okolo i sprema da ubije jos nekoga i bla, bla, bla. U svakoj normalnoj drzavi bi bio ubijen onog trenutka kad je sa sekirom iskocio kroz prozor i krenuo ka policajcima. Voleo bih da vidim nekog od komentatora kako bi reagovao u takvoj situaciji - sve je lako kad se sedi za tastaturom i kritikuje, ali kad neko juri sekirom na vas onda je poprilicno drukcije.
Brz i uspesan oporavak policajcu.

Nikola

pre 13 godina

Policajcu svaka cast na suzdrzanosti. Nazalost je povredjen i zelim mu brz i uspesan oporavak.
Policija ima monopol na upotrebu sile i po meni hitac u vazduh je bio dovoljno upozorenje.

Žaki

pre 13 godina

Znam samo da je ova država (sa veoma malim "d") u najdubljem svom bezumlju pustila ove nove "komunale policajce" nenaoružane među vukove!? Oni naime treba da rešavaju svakodnevne obične probleme građana pri čemu je "običan problem" jednog građanina "veoma ozbiljna povreda interesa" nekog drugog građanina - po pravilu ošišanog "na opasno" i lišenog umnih sposobnosti. Voleo bih da grešim ali to ne sluti na dobro...samo pendrekom među naoružane ludake!?! Posle će opet da bude "šta nam se to dešava"...ili "trebalo bi da se psiholozi pozabave bla bla bla.."

kiler

pre 13 godina

sto vise treba da se upotrebljava vatreno oruzje od strane policijskih sluzbenika i sve ce doci na svoje mesto.. aj da probamo tako.. podrska policajcu

Raša

pre 13 godina

Potpuno ispravno delovanje policajca pa čak i pomalo zakasnelo - ranije je trebalo da puca. Samo se pitam kako ovu vest nije objavila dr. Nada Macura.

Ivica

pre 13 godina

Ja mislim da policajci trebaju da imaju veca ovlascenja. Da je smeo da puca cim je upozorio mladica, ranio bi ga u nogu ili nesto. Ovako policajac je morao da saceka da bude napadnut pa tek onda da reaguje, a u toj situaciji ne razmislja trezveno vec razmislja iskljucivo instinktivno. Policija treba da ima veca ovlascenja ali treba da budu i vece kazne za njih, kao kada je interventna upucala mladica u Beogradu kada su hteli navodno da ih izvuku iz auta. Tom policajcu bi trebali da uzmu sve sto ima i daju porodici pokojnog i da ide na robiju od 40 godina.

bezimena

pre 13 godina

"...ubijeni napadač je duševni bolesnik i više puta je osuđivan za lakša krivična dela".

Ako je osudjivan to znači da je bio krivično odgovoran i svestan svojih dela. Ako se u medjuvremenu njegova, eventualna, duševna bolest pogrošala do te mere da nije bio svestan posledica svog ponašanja, u tom slučaju je on odgovornost ZDRAVSTVA koje treba pitati zašto dotični nije bio smešten u odgovarajuću ustanovu!

Policajac je povredjen, morao je na kraju da brani svoj život, ali mu svakako ne čestitam, jer ne mislim da mu je odluka da puca bila laka!

gzschgxgfgddfml

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se svi sto bi mu pucali prvo u levu pa u desnu nogu jednom nadju u takvoj situaciji, pa da vide koliko tu ima vremena za procene i razmisljanje. Covek je samo stitio svoj zivot zivot. Brz oporavak!!!

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

... zasto bi policija koristila "pistolje na vodu" dok mafija koristi ostru municiju ili dum-dum... u svakom slucaju, ovo je tezi - nesrecan slucaj, tesko je shvatiti i jedno i drugo, moje saucesce majci nastradalog momka a policajcu sto brzi oporavak...

Conte

pre 13 godina

Kako mislite bravo za policajca?
Kako mislite da se ne velica nicija smrt?
Dusevni bolesnik bi trebalo da je u bolnici, a posto verovatno nema mesta tamo onda su krive institucije, najmanje taj covek koji nije ni svestan roga.
Drugo, mislim da bih ja, koji sam potpuni amater po pitanju incidentnih situacija, reagovao bolje. Pa ako neko prijavi nesto slicno, pistolj se otkoci, otkopca i drzi u pripravnosti. Kako je moguce da iskoci bolesnik kroz prozor sa sekirom i udari policajca par puta a ovaj ga kasnije ubije? AKo je mogao da puca, zasto nije u butine, ili bilo gde u noge? Zasto ga ranije nije onesposobio pucnjem u zglob ili koleno?
Ne mogu da bude zadovoljan radom policije ni 1%. Uvek ubijaju nekako bez veze.

007

pre 13 godina

Sigurno da je prekoracio nuznu odbranu jer je na "hladno" oruzje, odgovorio vatrenim!! Drugo pucao je vise puta sto samo potvrdjuje nameru da ga ubije, a ne onesposobi!!! Ako se jos utvrdi da je ubijena osoba bila psihicki poremecena i da nije mogla da odgovara za svoje postupke tek onda cete imati cisto ubistvo!! Sve ovo ako MUP ne uspe da zastiti svog policajca, a sud bude sudio po zakonu!!!! Ocigledno da je policija neobucena za posao koji radi!! Zlatna je bila srednja policijska Skola u Kamenici!! Odande su izlazili "pismeni" MILICIONERI, a ovi danasnji priuceni policajci nisu im do kolena!!!!

Milan Krstić

pre 13 godina

Da li mi verujete da ja već dve godine vodim kampanju da se uvede u upotrebu TASER-elektrošoker ali slab odziv imam u višim krugovima.
Jednostavno ljude ne zanima nikakva vrsta napretka i sve pravdaju nedostatkom sredstava.
Izlišno je ovde komentarisati sada o svemu ali vreme ide a poboljšanja statusa policajaca nema...

MUKNAVI

pre 13 godina

Tane,jedno, u nogu je bilo dovoljno, al sta je tu je jer presudile su stresne sekunde, i procenat psihicko fizicke pripremljenosti policajca.. Laka zemlja pokojnom, saucesce Majci, i brz oporavak policajcu.

90-te godine

pre 13 godina

Citajuci komentare moze se primetiti da su svi racionalni komentari "okiceni" minusima a iracionalni, plusevima. Povratak u 90-te godine!

Milan Krstić

pre 13 godina

Nemojte ljudi...nije fer...da li ste doživeli da Vam neko udari šamar...a šta mislite kada neko juri ka vama sa sekirom u ruci jel možete da ga pogodite gde nameravate...

Babin_zub

pre 13 godina

I takve stvari se desavaju. Srecom da je policajac ostao ziv. Nego, mene interesuje sta je sa ustanovama i ko ce da odgovara zbog toga sto je jedan, ocigledno, tezak dusevni bolesnik "setao na slobodi"?
A sto se drugog dela tice, i zahteva sindikata, to se nikako ne sme dogoditi. Policija ima sasvim jasna ovlascenja koja su sasvim dovoljna za zemlju Srbiju.Taman posla da im jos dozvole da pucaju i ubiju svakog ko im se ucini sumnjivim,i onako ubijaju previse neduznih godisnje(setite se koliko policajaca radi u "slobodno vreme" u obezbedjenjima i koliko zloupotrebe moze biti).

dudge

pre 13 godina

...Pa nisu to kaubojski filmovi pa da mu jednim metkom izbije sekiru iz ruke!I da je jadnik ostao ziv budite sigurni da bi ponovo citali o njemu,a to ne bi bilo dobro.Najteze je majci koja je morala sve to da gleda,a godinama je drhtala,strepela i "cekala"da mu pukne film i....

joca

pre 13 godina

Ne opravdavam to njihovo "lisavanje zivota". Postoje drugi nacini da se spreci tragedija. Recimo, gumenim mecima, suzavcem... U Nemackoj su policajci obuceni i redovno idu na fizicko osposobljavanje i kondicione treninge.. A ovi nasi vecito po pecenjarama i pekarama, svi pustili po stomacinu, jedan sklek ne mogu da urade. Saucesce majci ubijenog.

Laik

pre 13 godina

Oprostite mi na apsolutno laičkom pitanju - zar ne postoje neki drugi meci, nego pravi?! Može li se neko onesposobiti metkom, a da ne bude ubijen? Ne mogu da verujem da ne postoji tako nešto.

xad

pre 13 godina

...ne volim kad se laze... nesumnjam da je situacija bila bezazlena, kapiram da je bila visokog rizika, i ishod takvih situacija je nazalost uglavnom ovakav... ali da je pucao u vazduh u ovoj situaciji nije sigurno, nemoj te da nas pravite budalama!

Sindikat policije - vase pravo da nemate prava

pre 13 godina

Ah, pa kako da se sindikat policije ne oglasi. Vrhunska bezdusnost i bezobrazluk. Pa nije policajca napao ne znam ko, nego DUSEVNI BOLESNIK, poremecena osoba, neko ko nije pri cistoj svesti. I da, ako je mladic iskocio kroz prozor i naneo vise udaraca hladnim oruzjem, onda je neko debelo zakazao u proceni situacije. Da ne pricamo da zadatak policije nije da UBIJE sa nekoliko hitaca, vec da ONESPOSOBI i privede pravdi napadaca. I nicega od svega ovog nije bilo da svako u ovoj zemlji radi ono sto mu je posao, da dusevni bolesnici budu u specijalnim bolnicama, a da se policajci ne ponasaju kao serifi po divljem zapadu.

DUSKO

pre 13 godina

Члан 100. Закон о полицији
При обављању службеног задатка овлашћено службено лице може употребити ватрено оружје само ако употребом других средстава принуде не може постићи резултат у извршењу задатка и кад је апсолутно нужно да се:
4) од себе одбије непосредни напад којим се угрожава његов живот;
Нека ми неко од ових "паметних" каже којим другим средством принуде је полицајац могао да одбије напад од себе.
Заборављате да је полиција дошла на позив да син пријети да ће сјекиром заклати мајку!!!
Шта је полиција требала да уради, да сачека да убије мајку и бабу а можда и још неког комшију. Тада би сви питали, ђе је полиција!!!!!
Полицајцу желим брз опоравак!

Moramo li bas tako?

pre 13 godina

Bogzna koliko je do sada puta receno u komentarima na najrazlicitije vesti da nama nema pomoci. Nije to daleko od istine, jer kako drugacije protumaciti ovoliko "pametovanje" i "razumevanje" situacije u kojoj su se nasli i zrtava, i policajac. Svi sve znamo i kao da smo bili na licu mesta.
Vest je isuvise kratka (tvrdim da je tako iz HUMANIH razloga) da bismo mi sad seirili nasu "pamet". Izricitoscu najveceg broja komentara da je "tako i nikako drugacije" cela ova tragedija postaje jos morbidnija.
Moramo li biti takvi: ne propustati priliku da zivot (tudji narocito) zagorcavamo.

...

pre 13 godina

kakva nuzna odbrana bre... Da mene napadne neko sa sekirom i ja da ga tako ubijem pa osudili bi me na 5.6god minimum bez obzira bio taj dusevni bolesnik ili ne. Po PS policajac je trebao posle pucanja u vazduh da ga rani, tj da mu puca u noge a ne u telo.

EU-citizen

pre 13 godina

Citao sam neke komentare, gde se neki zale sto su dusevni bolesnici van nadleznih ustanova, ali nisu svesni da u Srbiji takvih ima na hiljade i hiljade, pa ih drzati u nadleznoj ustanovi, znacilo bi izgradnju velikih i brojnih istih.

Takodje, policija dva puta u kratkom periodu na Mirijevu umesana u ubistvo dva mlada muskarca, dok za ovaj zadnji slucaj mislim da nisu odradili dobro posao, jer je doticni u slucaju da ne poslusa naredbu, treba biti upucan u levu nogu a potom u desnu ako uspe i dalje da nastavi u svome pohodu.

Srbija je u velikom problemu, ovakve stvari se ne desavaju u velikoj metropoli EU gde zivim, gde je zadnji slucaj bio prebijanje taksiste koji je zgazio psa i koji je umro neko vreme posle.

Sociolozi i nadleznih za stanje u drustvu, nisu svesni da je tamo narod kolektivno popustio, jer bi trebalo da uporede situaciju iz Beograda i Srbije sa zemljama Zapadne EU, pa da vide da je situacija izmakla kontroli a niko ne preduzima nista.

Svaki drugi dan citamo vesti oko nasilja i ubistava, to je problem za resavanje a ne za zabavljanje javnosti kroz tekstove po medijima.

NEMANJA

pre 13 godina

Saučešće porodici nastradalog, policajcu želim brz oporavak. Policija je samo radila svoj posao. Da policajac nije uradio šta je trebao da uradi u ovoj očiglednoj situaciji, danas bi sve drugačije izgledalo i većina bi komentarisala kako je policija nesposobna da obavlja svoj posao. BRAVO ZA SVE PRIPADNIKE POLICIJE!!!

elektricni pistolji!!

pre 13 godina

U NY je skoro policajac ubio mentalno obolelog coveka, posle toga bile su velike demonstracije gde su zahtevali da i psihijatar ide s policijom kad treba, mislim da bi to trebalo i kod nas, a ne samo da ih jednostavno ubiju! S obzirom na situaciju u kojoj zivimo vecina mladih je totalno pukla , vidim u svojoj okolini! Ili nek koriste elektricne sok pistolje po potrebi!

sasa

pre 13 godina

ovo je greska u proceduri policije, jer nije smelo da se desi da covek izleti kroz prozor i da bude u mogicnosti da napadne bio koga. A pogotovo napadac nije smeo da bude ubijen. Teska greska amaterske policije. Uostalom, sta kod nas nije amatersko?

Sladjana

pre 13 godina

Kako ga je udario više puta, gde su bili ostali iz patrole ili interventne? Kako je uspeo da puca u njega posle više udaraca sekirom? Zašto ga nije ranio? Strašna tragedija, žao mi je policajca ali žao mi je i ovog ugašenog mladog života.

anbeast

pre 13 godina

Bogami, policajac nije smeo da pusti napadaca da mu pridje toliko blizu da moze da ga udari sekirom. (mozda ga je iznenadio?) Trebalo je da drzi odstojanje, da ga upozori i ako ne stane da puca u ruke, noge, pa ako treba i da ga ubije...(mislim lako je meni da filozofiram ispred racunara...ustvari, na glas razmisljam...). Nadam se da ce policajac biti dobro...

Laik

pre 13 godina

Oprostite mi na apsolutno laičkom pitanju - zar ne postoje neki drugi meci, nego pravi?! Može li se neko onesposobiti metkom, a da ne bude ubijen? Ne mogu da verujem da ne postoji tako nešto.

007

pre 13 godina

Sigurno da je prekoracio nuznu odbranu jer je na "hladno" oruzje, odgovorio vatrenim!! Drugo pucao je vise puta sto samo potvrdjuje nameru da ga ubije, a ne onesposobi!!! Ako se jos utvrdi da je ubijena osoba bila psihicki poremecena i da nije mogla da odgovara za svoje postupke tek onda cete imati cisto ubistvo!! Sve ovo ako MUP ne uspe da zastiti svog policajca, a sud bude sudio po zakonu!!!! Ocigledno da je policija neobucena za posao koji radi!! Zlatna je bila srednja policijska Skola u Kamenici!! Odande su izlazili "pismeni" MILICIONERI, a ovi danasnji priuceni policajci nisu im do kolena!!!!

Conte

pre 13 godina

Kako mislite bravo za policajca?
Kako mislite da se ne velica nicija smrt?
Dusevni bolesnik bi trebalo da je u bolnici, a posto verovatno nema mesta tamo onda su krive institucije, najmanje taj covek koji nije ni svestan roga.
Drugo, mislim da bih ja, koji sam potpuni amater po pitanju incidentnih situacija, reagovao bolje. Pa ako neko prijavi nesto slicno, pistolj se otkoci, otkopca i drzi u pripravnosti. Kako je moguce da iskoci bolesnik kroz prozor sa sekirom i udari policajca par puta a ovaj ga kasnije ubije? AKo je mogao da puca, zasto nije u butine, ili bilo gde u noge? Zasto ga ranije nije onesposobio pucnjem u zglob ili koleno?
Ne mogu da bude zadovoljan radom policije ni 1%. Uvek ubijaju nekako bez veze.

Milan

pre 13 godina

B92 treba da ukine mogucnost komentarisanja ovakvih vesti. Mnogi komentari mogu biti jako neukusni, a da ljudi pritom nemaju pojma sta se zapravo zbilo. Apelujem na sugradjane da ne velicaju bilo ciju smrt. Bilo ih je i previse. A ovakvi slucajevi treba mnogo ozbiljnije da se sagledavaju, kao i svo drugo nasilje koga smo svakodnevni svedoci.

...

pre 13 godina

kakva nuzna odbrana bre... Da mene napadne neko sa sekirom i ja da ga tako ubijem pa osudili bi me na 5.6god minimum bez obzira bio taj dusevni bolesnik ili ne. Po PS policajac je trebao posle pucanja u vazduh da ga rani, tj da mu puca u noge a ne u telo.

Jaroslav

pre 13 godina

Zašto je ovo glavna vest? Zašto su prekinuli dnevnik da je saopšte? Da li smo mi normalni? Da li se hranimo patologijom? Nek naprave neki presek crne hronike na kraju nedelje pa nek prati to ko hoće!

xad

pre 13 godina

...ne volim kad se laze... nesumnjam da je situacija bila bezazlena, kapiram da je bila visokog rizika, i ishod takvih situacija je nazalost uglavnom ovakav... ali da je pucao u vazduh u ovoj situaciji nije sigurno, nemoj te da nas pravite budalama!

joca

pre 13 godina

Ne opravdavam to njihovo "lisavanje zivota". Postoje drugi nacini da se spreci tragedija. Recimo, gumenim mecima, suzavcem... U Nemackoj su policajci obuceni i redovno idu na fizicko osposobljavanje i kondicione treninge.. A ovi nasi vecito po pecenjarama i pekarama, svi pustili po stomacinu, jedan sklek ne mogu da urade. Saucesce majci ubijenog.

Sindikat policije - vase pravo da nemate prava

pre 13 godina

Ah, pa kako da se sindikat policije ne oglasi. Vrhunska bezdusnost i bezobrazluk. Pa nije policajca napao ne znam ko, nego DUSEVNI BOLESNIK, poremecena osoba, neko ko nije pri cistoj svesti. I da, ako je mladic iskocio kroz prozor i naneo vise udaraca hladnim oruzjem, onda je neko debelo zakazao u proceni situacije. Da ne pricamo da zadatak policije nije da UBIJE sa nekoliko hitaca, vec da ONESPOSOBI i privede pravdi napadaca. I nicega od svega ovog nije bilo da svako u ovoj zemlji radi ono sto mu je posao, da dusevni bolesnici budu u specijalnim bolnicama, a da se policajci ne ponasaju kao serifi po divljem zapadu.

student

pre 13 godina

Pa ako je bio dusevni bolesnik, osudjivan vise puta, sta ce onda na slobodi!?

Ceo drzavni vrh bih osudio zgbo ugrozavanja bezbednosti naroda ove zemlje, za nerad, za zakone koji ne vaze, za zatucani mentalitet, za postojanje i radjanje!

Pop & bob

pre 13 godina

Procedure i nadležnosti su nedekvatne i pogrešno postavljene. Za intervencije u slučaju psihički obolelelih treba da budu nadležne psihijatrijske ustanove, vatrogasci treba da gase vatru, hitna pomoć treba da zbrinjava urgentna stanja, a policija treba da interveniše kod krivičnih dela. Nadam se da će se policajac brzo i uspešno oporaviti i smatram da njegov posao nije da ispravlja propuste, neorganizovanost i nedostatak resursa psihijatrijskog sektora javnog zdravstva Srbije.

elektricni pistolji!!

pre 13 godina

U NY je skoro policajac ubio mentalno obolelog coveka, posle toga bile su velike demonstracije gde su zahtevali da i psihijatar ide s policijom kad treba, mislim da bi to trebalo i kod nas, a ne samo da ih jednostavno ubiju! S obzirom na situaciju u kojoj zivimo vecina mladih je totalno pukla , vidim u svojoj okolini! Ili nek koriste elektricne sok pistolje po potrebi!

EU-citizen

pre 13 godina

Citao sam neke komentare, gde se neki zale sto su dusevni bolesnici van nadleznih ustanova, ali nisu svesni da u Srbiji takvih ima na hiljade i hiljade, pa ih drzati u nadleznoj ustanovi, znacilo bi izgradnju velikih i brojnih istih.

Takodje, policija dva puta u kratkom periodu na Mirijevu umesana u ubistvo dva mlada muskarca, dok za ovaj zadnji slucaj mislim da nisu odradili dobro posao, jer je doticni u slucaju da ne poslusa naredbu, treba biti upucan u levu nogu a potom u desnu ako uspe i dalje da nastavi u svome pohodu.

Srbija je u velikom problemu, ovakve stvari se ne desavaju u velikoj metropoli EU gde zivim, gde je zadnji slucaj bio prebijanje taksiste koji je zgazio psa i koji je umro neko vreme posle.

Sociolozi i nadleznih za stanje u drustvu, nisu svesni da je tamo narod kolektivno popustio, jer bi trebalo da uporede situaciju iz Beograda i Srbije sa zemljama Zapadne EU, pa da vide da je situacija izmakla kontroli a niko ne preduzima nista.

Svaki drugi dan citamo vesti oko nasilja i ubistava, to je problem za resavanje a ne za zabavljanje javnosti kroz tekstove po medijima.

MUKNAVI

pre 13 godina

Tane,jedno, u nogu je bilo dovoljno, al sta je tu je jer presudile su stresne sekunde, i procenat psihicko fizicke pripremljenosti policajca.. Laka zemlja pokojnom, saucesce Majci, i brz oporavak policajcu.

Vladimir

pre 13 godina

naravno da ga je trebalo spreciti da ne povredi nekog pa i u krajnjoj nuzdi i uciniti nesto poput ovog (nazalost) ...
ali likovati sto je bilo ko ubijen kao da je to jedino logicno da se desi, je strasno...
strasno kao i ova jadna zemlja, nazalost..

90-te godine

pre 13 godina

Citajuci komentare moze se primetiti da su svi racionalni komentari "okiceni" minusima a iracionalni, plusevima. Povratak u 90-te godine!

Milan Piperkovic

pre 13 godina

Budite svesni da bi i Vi ovako odreagovali da Vas neko napadne sekirom. Podrska policajcu koji je za bednih 30000 mogao da izgubi glavu. Sistem zdravstva mora da obrati paznju na psihicke bolesnike, jer da policajac ovo nije ucinio u krajnjoj njuzdi, neko drugi bi nastradao od sekire. PODRSKA POLICAJCU

Nikola

pre 13 godina

Policajcu svaka cast na suzdrzanosti. Nazalost je povredjen i zelim mu brz i uspesan oporavak.
Policija ima monopol na upotrebu sile i po meni hitac u vazduh je bio dovoljno upozorenje.

nikola razbijac

pre 13 godina

A sta dusevni bolesnik radi na slobodi? On je tu najmanje kriv. Nije odgovoran za svoje postupke. Neko drugi mora da snosi odgovornost za ovo. Zao mi je policajca ako je povredjen, ali i tog nesrecnika koji je morao tako zavrsiti. Neko mora u zatvor iz odgovornih institucija koje su dozvolile da on bude na slobodi pogresno procenivsi njegovo stanje.

Iva

pre 13 godina

Tuzno je to sto je napadac bio dusevni bolesnik ranije osudjivan...a na slobodi...i moralo je do ovoga da dodje...tipicno za nase drustvo da se bavimo posledicama a ne uzrocima nase bede i tuge...

malosoli

pre 13 godina

Reč o tragediji našeg društva. Na žalost imamo mnogo mladih ljudi koji su pukli iz razno-raznih razloga, najčešće droge.
Verujem da je policajac ubio mladića u krajnjoj nuždi.

Veliki princ

pre 13 godina

Mislim, šta reći.
Dokle će nadležni da ne brinu o duševno bolesnim ljudima.Dokle će ovakvi ljudi, koji su ozbiljno bolesni, biti bez nadzora ili uopšte puštani da slobodno šetaju ulicom. Neodgovorni lekari i ceo sistem je u ovakvim situacijama ništa drugo do saučesnik u zločinu.Kod nas je učestala pojava, da neko sa teškom dijagnozom bude pušten na ulicu, pa onda imamo silovanja, ubistva dece i slično.To je isto kao kad bi pustili zver iz kaveza, da šeta ulicom grada.I ne bi bila kriva zver kada bi nekog zaklala, već je kriv onaj što ju je pustio iz kaveza.

Dlm!

pre 13 godina

Da je ovaj ubio majku, vi ni rekli kriv je zandar...ne volim policiju nikako,ali ovaj je uradio sta je morao,jer ko bih dozvolio da ga neko udara sjekirom, a on vice stop?

ivanvuk

pre 13 godina

Ja sam policajac i rekao bi da to sto se desilo je tragedija.Tesko je i policajcu koji je ubio coveka ,verujte to nije ni malo prijatna stvar a jos teze je njegovoj porodici.Nadam se da je ovo poslednji slucaj sa ovakvim epilogom.

Dex

pre 13 godina

Citam ove komentare i samo se pitam! Koliko strucnjaka u ovoj Srbiji!!! Svi pametni, znaju propise, zakon...Lako je biti general posle bitke! Svaka cast policajcu a porodici ubijenog saucesce

gocili

pre 13 godina

Meni je zao svih u ovoj prici. I mladica koji je stradao, i njegove majke koja je dozivela da joj dete umre na taj nacin, pred njenim ocima, i policajca koji je, nazalost, tako morao da brani svoj zivot. Sve je vise mladih sa psihickim problemima a to je sve najcesce rezultat ocajnog stanja u drzavi, teskog zivota, nemastine. Tuzno je slusati sve cesce da se desavaju ovakve tragedije unutar porodice sto je pokazatelj da smo postali bolesno drustvo...

Ivica

pre 13 godina

Ja mislim da policajci trebaju da imaju veca ovlascenja. Da je smeo da puca cim je upozorio mladica, ranio bi ga u nogu ili nesto. Ovako policajac je morao da saceka da bude napadnut pa tek onda da reaguje, a u toj situaciji ne razmislja trezveno vec razmislja iskljucivo instinktivno. Policija treba da ima veca ovlascenja ali treba da budu i vece kazne za njih, kao kada je interventna upucala mladica u Beogradu kada su hteli navodno da ih izvuku iz auta. Tom policajcu bi trebali da uzmu sve sto ima i daju porodici pokojnog i da ide na robiju od 40 godina.

kiler

pre 13 godina

sto vise treba da se upotrebljava vatreno oruzje od strane policijskih sluzbenika i sve ce doci na svoje mesto.. aj da probamo tako.. podrska policajcu

bezimena

pre 13 godina

"...ubijeni napadač je duševni bolesnik i više puta je osuđivan za lakša krivična dela".

Ako je osudjivan to znači da je bio krivično odgovoran i svestan svojih dela. Ako se u medjuvremenu njegova, eventualna, duševna bolest pogrošala do te mere da nije bio svestan posledica svog ponašanja, u tom slučaju je on odgovornost ZDRAVSTVA koje treba pitati zašto dotični nije bio smešten u odgovarajuću ustanovu!

Policajac je povredjen, morao je na kraju da brani svoj život, ali mu svakako ne čestitam, jer ne mislim da mu je odluka da puca bila laka!

Raša

pre 13 godina

Potpuno ispravno delovanje policajca pa čak i pomalo zakasnelo - ranije je trebalo da puca. Samo se pitam kako ovu vest nije objavila dr. Nada Macura.

Iznogud

pre 13 godina

A sta bi bilo da je ovaj manijak umesto u grudi, udario policajca u glavu, ubio ga na mestu i pobegao??? Kakvi bi onda bili komentari? Verovatno bi bili tipa da je policija nesposobna i da se manijak sa sekirom sada seta okolo i sprema da ubije jos nekoga i bla, bla, bla. U svakoj normalnoj drzavi bi bio ubijen onog trenutka kad je sa sekirom iskocio kroz prozor i krenuo ka policajcima. Voleo bih da vidim nekog od komentatora kako bi reagovao u takvoj situaciji - sve je lako kad se sedi za tastaturom i kritikuje, ali kad neko juri sekirom na vas onda je poprilicno drukcije.
Brz i uspesan oporavak policajcu.

neko ko zna

pre 13 godina

policajac je zaista pucao u samoodbrani!zalosno je to sto je opasni dusevni bolesnik bio van nadlezne institucije,ali u ovoj zemlji je to normalno!policija dodje po pozivu,u pratnji hitne pomoci sprovede lice do bolnice laza lazarevic,istog tamo zadrze dan-dva i bolesnik se otpusta kuci.nakon toga obicno sledi neka tragedija.zalosno,ali tako je!

Žaki

pre 13 godina

Znam samo da je ova država (sa veoma malim "d") u najdubljem svom bezumlju pustila ove nove "komunale policajce" nenaoružane među vukove!? Oni naime treba da rešavaju svakodnevne obične probleme građana pri čemu je "običan problem" jednog građanina "veoma ozbiljna povreda interesa" nekog drugog građanina - po pravilu ošišanog "na opasno" i lišenog umnih sposobnosti. Voleo bih da grešim ali to ne sluti na dobro...samo pendrekom među naoružane ludake!?! Posle će opet da bude "šta nam se to dešava"...ili "trebalo bi da se psiholozi pozabave bla bla bla.."

vuk

pre 13 godina

Sta bi bilo da je po iskakanju kroz prozor naleteo na slucajnog prolaznika?
Da li neko misli da ce tom policajcu zivot biti kao i do sada?

Nele

pre 13 godina

Molim dezurne dusebriznike da prestanu. Prvo taj policajac je spasao majku napadaca time sto se pojavio. Da napadac nije ucinio nesto protivzakonito nista se ne bi desilo, zavrsio bi u bolnici, ovako.... neka mu je laka zemlja a policajcu sto skoriji fizicki i psihicki oporavak, jer on sada sigurno ne peva od radiosti sto je morao nekoga da ubije da bi sacuvao zivu glavu. Mislim dokle bre vise, oni mladi, oni bez buducnosti, oni slabog materijalnog stanja, onaj branio devojku, onaj navijac, ovaj psihicki bolesnik , pa mislim...

Babin_zub

pre 13 godina

I takve stvari se desavaju. Srecom da je policajac ostao ziv. Nego, mene interesuje sta je sa ustanovama i ko ce da odgovara zbog toga sto je jedan, ocigledno, tezak dusevni bolesnik "setao na slobodi"?
A sto se drugog dela tice, i zahteva sindikata, to se nikako ne sme dogoditi. Policija ima sasvim jasna ovlascenja koja su sasvim dovoljna za zemlju Srbiju.Taman posla da im jos dozvole da pucaju i ubiju svakog ko im se ucini sumnjivim,i onako ubijaju previse neduznih godisnje(setite se koliko policajaca radi u "slobodno vreme" u obezbedjenjima i koliko zloupotrebe moze biti).

Milan Krstić

pre 13 godina

Da li mi verujete da ja već dve godine vodim kampanju da se uvede u upotrebu TASER-elektrošoker ali slab odziv imam u višim krugovima.
Jednostavno ljude ne zanima nikakva vrsta napretka i sve pravdaju nedostatkom sredstava.
Izlišno je ovde komentarisati sada o svemu ali vreme ide a poboljšanja statusa policajaca nema...

dudge

pre 13 godina

...Pa nisu to kaubojski filmovi pa da mu jednim metkom izbije sekiru iz ruke!I da je jadnik ostao ziv budite sigurni da bi ponovo citali o njemu,a to ne bi bilo dobro.Najteze je majci koja je morala sve to da gleda,a godinama je drhtala,strepela i "cekala"da mu pukne film i....

Milan Krstić

pre 13 godina

Nemojte ljudi...nije fer...da li ste doživeli da Vam neko udari šamar...a šta mislite kada neko juri ka vama sa sekirom u ruci jel možete da ga pogodite gde nameravate...

gzschgxgfgddfml

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se svi sto bi mu pucali prvo u levu pa u desnu nogu jednom nadju u takvoj situaciji, pa da vide koliko tu ima vremena za procene i razmisljanje. Covek je samo stitio svoj zivot zivot. Brz oporavak!!!

Moramo li bas tako?

pre 13 godina

Bogzna koliko je do sada puta receno u komentarima na najrazlicitije vesti da nama nema pomoci. Nije to daleko od istine, jer kako drugacije protumaciti ovoliko "pametovanje" i "razumevanje" situacije u kojoj su se nasli i zrtava, i policajac. Svi sve znamo i kao da smo bili na licu mesta.
Vest je isuvise kratka (tvrdim da je tako iz HUMANIH razloga) da bismo mi sad seirili nasu "pamet". Izricitoscu najveceg broja komentara da je "tako i nikako drugacije" cela ova tragedija postaje jos morbidnija.
Moramo li biti takvi: ne propustati priliku da zivot (tudji narocito) zagorcavamo.

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

... zasto bi policija koristila "pistolje na vodu" dok mafija koristi ostru municiju ili dum-dum... u svakom slucaju, ovo je tezi - nesrecan slucaj, tesko je shvatiti i jedno i drugo, moje saucesce majci nastradalog momka a policajcu sto brzi oporavak...

NEMANJA

pre 13 godina

Saučešće porodici nastradalog, policajcu želim brz oporavak. Policija je samo radila svoj posao. Da policajac nije uradio šta je trebao da uradi u ovoj očiglednoj situaciji, danas bi sve drugačije izgledalo i većina bi komentarisala kako je policija nesposobna da obavlja svoj posao. BRAVO ZA SVE PRIPADNIKE POLICIJE!!!

DUSKO

pre 13 godina

Члан 100. Закон о полицији
При обављању службеног задатка овлашћено службено лице може употребити ватрено оружје само ако употребом других средстава принуде не може постићи резултат у извршењу задатка и кад је апсолутно нужно да се:
4) од себе одбије непосредни напад којим се угрожава његов живот;
Нека ми неко од ових "паметних" каже којим другим средством принуде је полицајац могао да одбије напад од себе.
Заборављате да је полиција дошла на позив да син пријети да ће сјекиром заклати мајку!!!
Шта је полиција требала да уради, да сачека да убије мајку и бабу а можда и још неког комшију. Тада би сви питали, ђе је полиција!!!!!
Полицајцу желим брз опоравак!