Kalina, najstarija žiteljka Srbije

Kalina Danilović, iz kuršumlijskog sela Žuč, najstarija je žena u opštini Kuršumlija, a najverovatnije i u Srbiji. Procenjuje se da ima oko 110 godina.

Izvor: B92

Subota, 11.09.2010.

18:53

Default images

Tačni podaci o njenom rođenju ne postoje, ali prema podacima do kojih su došli njeni sinovi, ona sada ima između 105 i 110 godina.

Uprkos godinama, ova starica je savladala upotrebu mobilnog telefona, a već 20 godina pije isključivo koka-kolu.

Niko od članova njene porodice ne zna koliko tačno godina ima ova starica, a u kancelariji mesne zajednice u kojoj je rođena ne postoje nikakvi podaci o njenom rođenju.

Ono što se sa sigurnošću zna je da je Kalina prvi put upisana u knjigu rođenih tek nakon što se udala, a prema podacima do kojih se došlo na osnovu svedočenja njenih sinova i najstarijih meštana tog sela, Kalina sada sa sigurnošću ima više od 105 godina.

"Ne znam tačno koliko imam godina, sto sam odavno prešla. U to doba niko nije prijavljivao decu da su rođena. I oni retki što su prijavljeni, u ratovima su knjige spaljene, te se ni za njih ne zna kada su rođeni", kaže Kalina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: