Zelenski: Ukrajina je spremna za mir

Oslobođenje Hersona označava početak kraja rata sa Rusijom, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tokom posete tom gradu, prenosi BBC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2022.

15:47

Zelenski: Ukrajina je spremna za mir
EPA-EFE/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ukrajina ide napred i spremna je za mir, dodao je Zelenski.

Podsetimo, Zelenski je posetio Herson samo nekoliko dana nakon povlačenja ruskih trupa posle višemesečne okupacije. Ljudi su se okupili na glavnom gradskom trgu mašući ukrajinskim zastavama, a stigli su i roditelji sa decom.

Ukrajinska vojska iz predostrožnosti polako ulazi u to područje. Zelenski je rekao da je jedna od najvažnijih hitnih mera deminiranje Hersona i okoline. On je zahvalio NATO-u i drugim saveznicima na podršci i rekao da je isporuka visoko pokretnih artiljerijskih raketnih sistema (HIMARS) iz SAD mnogo pomogla Ukrajincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: