Labus u Vukovaru

Vicepremijer Srbije Miroljub Labus posetio je grad koji je najviše stradao u ratovima na prostoru SFRJ.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2005.

11:57

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus u Vukovaru je s predstavnicima Vlada Hrvatske i Holandije potpisao Deklaraciju o ponovnom uspostavljanju feribot linije Vajska-Vukovar.

Miroljub Labus je u Vukovaru izjavio da mu je žao zbog velike tragedije koja je zadesila taj grad i njegove stanovnike u prošlom ratu i da želi da veruje da će svi počinioci zločina biti kažnjeni. "Ovo je veoma snažan momenat i za Srbiju i za Hrvatsku i konkretno znači korist koju će imati građani sa obe strane Dunava. Feribot je simbol novog partnerstva, jačanja veza dve zemlje i poboljšanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Labus.

Vlada Kraljevine Holandije je donator feribota, koji će omogućiti povezivanje pograničnih opština u Bačkoj sa srpske i pograničnih opština u Slavoniji sa hrvatske strane. Vrednost donacije je oko milion evra. Deklaraciju su potpisali Labus, ministar Hrvatske za evropske integracije Kolinda Grabar Kitanović i ministarka Holandije za razvojnu saradnju Agnes van Arden.

Labus s predstavnicima Srba

Labus je predstavnicima Srba u Hrvatskoj rekao da ne misli da su njihovi problemi nerešivi i da tešnja saradnja Srbije i Hrvatske može da doprinese njihovom bržem rešavanju. "Pažljivo sam saslušao sagovornike i preneću njihove poruke sagovornicima u Vladi Srbije i Vladi Hrvatske", rekao je Labus.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović ocenio je da poseta Labusa doprinosi popravljanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske, a da je potpisivanje Deklaracije o otvaranju feribot-linije dobar znak za obe zemlje. On je dodao da su predstavnici Srba s Labusom razgovarali o problemima koje imaju na tom području, a posebno o stanarskim pravima. Stanimirović je uveren da će predstojeća poseta premijera Srbije Vojislava Koštunice Zagrebu doprineti bržem rešavanju problema i boljoj saradnji dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: