Ambasador: Bratski širimo ruke, ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije

Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem - notom obavestila crnogorske vlasti o pomoći Srbije.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

11:44

Ambasador: Bratski širimo ruke, ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije
Foto: Deposit/xload

Obavestila je predsednika Crne Gore, predsednika Vlade Crne Gore, ministra spoljnih poslova, kao i nadležnu službu u Ministarstvu spoljnih poslova o odluci Srbije da pokloni pet respiratora Crnoj Gori, saopšteno je iz ambasade.

Ambasador Vladimir Božović je u saopštenju naveo da je odluka Srbije i predsednka Aleksandra Vučića došla, nakon izrečene i javno objavljene neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

Kako je naveo, Srbija i srpski narod svedoče staru narodnu izreku "Na muci se poznaju junaci" i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

"Srbija koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju, otvara svoje srce i bratski širi ruke. Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijateljske zemlje", rekao je Božović.

Poručio je da ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i izrazio nadu da će državnički čin predsednika Srbije biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: