Kiparska crkva spremna da vrati novac

Kiparska pravoslavna crkva je saopštila da je spremna da vrati donaciju odbeglom malezijskom biznismenu, ukoliko mu bude oduzet pasoš.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

16:26

Kiparska crkva spremna da vrati novac
Ilustracija: Depositphotos/ zloyel

Crkva je navela da je prihvatila donaciju jer tadašnje procedure provere prošlosti nisu pokazale ništa zbog čega Lou Tek Džo ne bi dobio državljanstvo. Lou je optužen za učešće u mreži pranja novca i podmićivanja kojom je malezijski investicioni fond ostao bez više milijardi dolara.

Kiparska crkva će vratiti 310.000 evra ako istraga o bogatašima koji su dobili kiparske pasoše u zamenu za investicije pokaže da je on prekršio pravila i sledstveno tome ostane bez državljanstva.

Kipar, član EU, saopštio je da je pokrenuo proceduru oduzimanja državljanstva u slučaju 26 osoba nakon medijskih navoda da su neki investitori imali sumnjivu prošlost i da nije trebalo da dobiju pasoše.

U međuvremenu, Kipar je pooštrio propise o davanju državljanstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: