Još jedan uzbunjivač protiv Marka Bastaća

Još jedna osoba optužila je predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća za malverzacije.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

09:16

Još jedan uzbunjivač protiv Marka Bastaća
Tanjug, Filip Krainèaniæ

Bivši pravni zastupnik kompanije "Resoekt legal" Danče Urošević izjavio je za beogradske medije da je Bastać proneverio 86 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Urošević je za današnji "Kurir" rekao da je pronevereni novac korišćen za sabotiranje radova u centru Beograda, rušenje saobraćajnih znakova, zaustavljanje saobraćaja, za šta je aktivistima i gradskim odbornicima plaćano mesečno od 30 do 80 hiljada dinara.

List navodi da je Urošević dobio status uzbunjivača nakon što je Gradskoj upravi Grada Beograda prijavio korupciju Bastaća i njegovih saradnika.

"Nakon pobede na tenderu, "Respekt legal" sklopio je ugovor od 86 miliona dinara za 2018. i 2019. sa opštinom Stari grad. Pristao sam na uslove koje su mi čelnici opštine nametnuli, a to je da zaposlim 60 radnika koje oni izaberu. Kasnije sam saznao da je 23 već zaposleno na drugom mestu, ali smo morali da ih isplaćujemo zbog pretnji i ucena", kaže Urošević.

On je objasnio da su pojedini odbornici u Opštini Stari grad bili istovremeno zaposleni i preko agencije "Rispekt legal" i tako iz budžeta dobijali novac koji ne bi smeli, jer je to predstavljalo sukob interesa.

"Postoje odbornici iz svih stranaka koji čine vlast na Starom gradu, a koji su ovako prisvojili novac gradjana. To su mahom bivše demokrate, koje su preletele u S SP, ali ima ljudi i iz SRS i SPS", dodaje Urošević.

U toj grupi je, kako kaže Urošević, i odbornik koji je sada predsednik Inicijativnog odbora S SP za Stari grad, predsednik Opštinskog odbora i jedan od najbližih saradnika Marka Bastaća.

Taj odbornik se, kako dodaje sagovornik lista, pojavljivao na bazenu "Milan Gale Muškatirović" i branio ga, lažno se predstavljajući kao radnik na bazenu, a zapravo radi u opštini.

Urošević kaže i da je dobio otkaz nakon što je medijima otkriveno da Bastać svoje ljude plaća preko "Rispekt legala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: