Vučić: Jedna od retkih stvari koja me zabavlja

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je pisanje hrvatskih medija o tome kako ga protesti politički ugrožavaju "jedna od retkih stvari koja ga zabavlja".

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

15:05

Vučić: Jedna od retkih stvari koja me zabavlja
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Moram da priznam da sam prijatno iznenađen. Jer ako toliko navijaju da ja u krvi odem i nestanem, ako pišu da je ovde neko grotlo i prevratnička atmosfera, onda mora da sam nešto mnogo dobro uradio za Srbiju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon susreta sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

On nije precizirao na koji hrvatski list ili tekst konkretno misli, ali je naveo da u toj zemlji postoje oni koji bi naspram sebe voleli da imaju slabu Srbiju iz perioda vladavine Borisa Tadića, u odnosu na koju je Hrvatska imala dvostruko veći privredni rast i bila dominantna u svakom pogledu.

"Sada je sve potpuno drugačije. Imamo suficit sa Hrvatskom, dvostruko veći rast, 55 odsto nižu stopu javnog duga u odnosu na BDP, pa i dvostruko niži dug u apsolutnom iznosu. Ali, očigledno je da bi neki želeli da se vrate neka ranija vremena jer pate za nekim starim rukovodstvima. Mi Hrvatsku ne ugrožavamo, osim što nećemo da budemo slabi i nesposobni", rekao je on.

Govoreći o pitanju Kosova, Vučić je rekao da, bez obzira na eventualnu reakciju javnosti, on neće bežati od toga da građanima predloži rešenje, ali da ga razvoj situacije sa taksama zabrinjava i uverava da do toga možda i neće doći.

"Plašim se da do toga nećemo ni doći jer situacija sa taksama ugrožava svaku atmosferu poverenja. Ako nisu u stanju da ukinu anticivilizacijske takse, o kakvom rešenju možemo da govorimo? Kako ćemo da dođemo do mnogo težih rešenja? Nisam optimista ali neću ni da privlačim političke poene na licemerju i laži. Govoriću istinu narodu, ma koliko da izgubim političkih poena", rekao je on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: