Utorak, 03.07.2018.

08:32

Sijarto: Pritisak migranata na Z.Balkan veći od 2015.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto kaže da je pritisak migracija na Zapadnom Balkanu dostigao, a "u nekim trenucima i nadmašio", nivo iz 2015.

Izvor: Tanjug

Sijarto: Pritisak migranata na Z.Balkan veći od 2015.
Ilustracija: Getty Images

On je to rekao posle razgovora sa crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem, poručivši da je Mađarska spremna da stane uz Crnu Goru u borbi protiv talasa ilegalnih migracija, prenosi danas MTI.

"Alarmantne vesti" stižu iz Turske i Grčke, upozorio je Sijarto, dodavši da se "u nekim trenucima čini da je situacija u Grčkoj i gora nego što je bila 2015. godine".

Ovog puta, zaključio je šef mađarske diplomatije, glavna ruta ilegalnih migracija prolazi kroz Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: