Janković: Vučiću, izađi i kaži...; Đurić: Janković nezreo

Predsednik PSG Saša Janković pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese svoje viđenje rešenja kosovskog problema.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

19:40

Janković: Vučiću, izađi i kaži...; Đurić: Janković nezreo
Getty Images

"Svi u Srbiji od čistača preko akademika, episkopa, vladika, nevladinih organizacija, glumaca, opozicionih političara, izneli su svoje viđenje rešenja kosovskog problema, svi osim jednog čoveka - Aleksandra Vučića", rekao je Janković.

On je rekao da Vučić treba da izađe i kaže "da li je nesposoban da formuliše neko rešenje ili se plaši da kaže šta je obećao pre sedam godina da bi došao na vlast".

"Neka prepisuje tuđa rešenja samo neka da neko rešenje. Dosta prenemaganja. Vučiću izađi i kaži", rekao je Jankvoić.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković pozivajući predsednika države Aleksandra Vučića da iznese svoje viđenje kosovskog problema "još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost".

"Da zna išta o diplomatiji i pregovaranju, Janković bi znao i da se u pregovaračkim procesima nikada ne licitira direktno i javno sa predlozima, jer to niti je korisno, niti je ozbiljno, niti je pristojno", kazao je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je kazao da ono što Janković prepoznaje kao prenemaganje jeste "odgovornost i diplomatska odmerenost".

"Naša država će, razume se, istupiti sa određenim predlozima u trenutku kada za Srbiju to bude najpogodnije", kazao je Đurić, koji je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je kazao da vođenje države nije zabavni program i rijaliti-šou, a da državne poslove trenutno obavljaju ozbiljni i odgovorni ljudi kojima nije blizak Jankovićev egzibicionistički stil bavljenja politikom.

"Siguran sam da čak i Janković, kao rado viđen gost u pojedinim ambasadama, zna ponešto o diplomatskoj praksi, ali da po svom starom estradnom običaju nastoji da bude duhovit. Uspeo je samo da ispadne smešan", naveo je Đurić.

Ocenio je kao očigledno da je jedini Jankovićev program nuđenje da prizna nezavisnost Kosova i Metohije u trenutku kada takav stav direktno ruši pregovaračku poziciju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: