S. Koreja: Udvostručićemo našu moć

Severna Koreja kategorički odbacuje novu rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja podrazumeva još veće pooštravanje režima sankcija protiv Pjongjanga.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

08:11

S. Koreja: Udvostručićemo našu moć
Getty images

"Rezoluciju su isfabrikovale SAD različitim podlim i prljavim metodama i sredstvima", navodi se u saopštenju Centralne telegrafske agencije Koreje Ministarstva spoljnih poslova.

Pjongjang je rezoluciju nazvao "proizvodom odvratne provokacije čiji je cilj uskraćivanje Severnoj Koreji njenih legitimnih prava na samoodbranu i potpuno gušenje države i građana kroz punu ekonomsku blokadu".

Ministarstvo spoljnih poslova naglašava da je "usvajanje još jedne nelegalne rezolucije o sankcijama" poslužilo Pjongjangu kao "potvrda da je put koji je izabrao apsolutno pravilan."

"Severna Koreja će udvostručiti svoje napore da poveća svoju moć za zaštitu suvereniteta zemlje i prava na postojanje i održavanje mira i bezbednosti u regionu postizanjem praktične ravnoteže sa Sjedinjenim Američkim Državama", ističe se u saopštenju severnokorejske agencije, preneo je Sputnjik.

Savet bezbednosti UN jednoglasno je uveo nove sankcije protiv Severne Koreje koje će ograničiti izvozne i uvozne mogućnosti Pjongjanga. Rezolucija 2375 uspostavila je najstroži režim sankcija UN u 21. veku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: