Izlio se tečni rastop u RTB Bor, lakše povređeni radnici

Mala količina rastopa izlila se iz topioničkog konvertora RTB Bor, ali su posledice brzo sanirane, saopšteno je iz tog preduzeća.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

14:50

Izlio se tečni rastop u RTB Bor, lakše povređeni radnici
B92

Kako se navodi, manja količina rastopa pala je na platformu i oštetila kablove za napajanje, merenje i signalizaciju, a varnice su oprljile šestoricu radnika.

Oni su, posle pregleda u borskoj bolnici, pušteni kući.

Posledice su brzo sanirane, pa proizvodnja u ostalim delovima Topionice i u Fabrici sumporne kiseline nije prekidana, već je samo produžena pauza između dve konvertorske operacije.

Ranije su se pojavile informacije da je povređeno sedam radnika.

Da je zaštita i bezbednost zaposlenih, prvenstveno u novim metalurškim pogonima RTB problematična, svedoče i teške povrede trojice topioničara koji su u incidentima u prethodnih godinu dana ostali bez ruku.

U 2015, kako je zvanično saopšteno, u RTB je bilo ukupno 215 povreda, od kojih 26 s teškim posledicama.

U devet meseci ove godine ukupno je povređeno 146 radnika, 15 sa teškim kvalifikacijama.

Istraživanja konsulatantske kuće "Makinsi" iz Švajcarske, koja je "skenirala" ceo sistem RTB, pokazala su da je bezbednost radnika u borskom kombinatu šest puta lošija u poređenju sa istim ili sličnim firmama u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: