Svet 3

07.05.2024.

11:07

Protest u Amsterdamu izmakao kontroli: Došlo do nasilnog sukoba, preko 125 uhapšenih VIDEO

Holandska policija za nerede prekinula je jutros propalestinski protest na Univerzitetu u Amsterdamu, uhapsivši oko 125 ljudi u povremeno nasilnim sukobima, saopštile su vlasti.

Izvor: Index.hr

Protest u Amsterdamu izmakao kontroli: Došlo do nasilnog sukoba, preko 125 uhapšenih VIDEO
EPA-EFE/Eva Plevier

Podeli:

U objavama objavljenim preko noći na društvenim mrežama Iks, policija je rekla da mora da reaguje kako bi zaustavila događaj i demontirala šatore koje su postavili demonstranti koji su bili nasilni prema policiji.

Naime, kako se može videti na jednom od snimaka do nasilnih sukoba je došlo nakon što su se protestu priključili i arapski mjigranti, koji s u početku hteli da se fizički obračunaju sa proizraelskim studentima univerziteta.

"Policijska racija je bila neophodna da bi se uspostavio red. Vidimo snimke na društvenim mrežama. Razumemo da snimci mogu izgledati intenzivno", saopštila je policija.

Lokalni mediji su prikazali demonstrante kako pucaju pirotehničkim sredstvima na policajce, ali nema neposrednih izveštaja o povređenima sa obe strane.

"Sada je sve tiho... policija ostaje u blizini kampusa u Roterseilandu", rekla je policija kasnije.

Odlazeći ministar obrazovanja Robbert Dijkgraf rekao je da su univerziteti mesto za dijalog i debatu i da je razočaran što je policija morala da interveniše.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: