PUPS u ponedeljak razmatra program

Lider PUPS Jovan Krkobabić najavio je za ponedeljak sednicu Predsedništva te stranke na kojoj će se razgovarati o političkom programu vladajuće koalicije.

Info

Izvor: B92

Subota, 07.07.2012.

18:16

Default images

Krkobabić je Tanjugu rekao da je taj dokument, u radnom obliku, juče dostavljen PUPS i da će na sednici Predsedništva biti razmotren, iznete primedbe i mišljenja.

Prema njegovim rečima, PUPS nije učestvovao u njegovoj izradi, već su to učinile SNS, SPS i URS.

"Ovde se radi o državi i mora se strpljivo i mudro razgovarati", naglasio je lider PUPS, ali i dodao da do sada nije učestvovao u razgovorima koalicionih partnera i da još nije dobio poziv za najavljen sastanak trojne koalicije u ponedeljak.

"Mi ćemo razmatrati taj materijal, bez obzira što su se prema nama poneli nekorektno", zaključio je Krkobabić .

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je za ponedeljak razgovore unutar kolalicije SPS-PUPS-JS, a posle toga i konsultacije sa strankama i koalicijama koje će činiti buduću vladu o koalicionom sporazumu.

Govoreći o informacijama koje su se pojavile u javnosti da je PUPS nezadovoljan razgovorima, Dačić je naglasio da je on više puta rekao da je dogovor te trojne koalicije da se ide zajedno u vladu ili da ne ide niko.

"U ponedeljak treba da razgovaramo o tom političkom dogovru sa PUPS i JS. Svaka od tri partije insistira na svojim posebnostima i te posebnosti moraju biti deo tog sporazuma", rekao je mandatar i naglasio da će se razgovori tek voditi na osnovu tog dokumenta.

Dačić je, takođe, naveo da razume reakcije iz PUPS s obzirom da se, kako je ocenio, u medijima svašta piše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: