"Nikolić ne vodi tajne pregovore"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne vodi nikakve tajne pregovore o formiranju vlade u ime SNS, saopštila je danas Pres služba predsednika Republike.

Info

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

11:03

Default images

U saopštenju ta služba je konstatovala da su navodi medija koji to tvrde netačni i da predstavljaju pokušaj da se diskredituje predsednik Republike, zarad jeftinog senzacionalizma i obesmisle njegovi napori da Srbija, u njenom najboljem interesu, dobije novu vladu u što skorijem periodu.

Pres služba je precizirala da se Nikolić sastajao i razgovarao, povodom formiranja buduće vlade, do sada sa SNS - 4. juna, sa DS - 6. juna, kao i sa koalicijom SPS-PUPS-JS 11. juna ove godine.

U saopštenju se navodi da je činjenica da je Nikolić razgovarao s predstavnicima tih stranaka i da je javnost o tome bila i obaveštena.

Zbog toga je, kako se dodaje, "neprihvatljivo izmišljanje nekakvih 'tajnih razgovora', o čemu 'svedoče", kao po pravilu, 'dobro obavešteni izvori' ili 'sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni' ili 'upućeni pojedinci', redovno bez imena i prezimena".

Nikolić je, kako piše u saopštenju, nebrojeno puta do sada istakao da brzo formiranje nove vlade smatra prioritetnim, jer Srbija i njeni građani više nemaju vremena za gubljenje, kao i da je potrebno što pre da se, kroz institucije sistema, uhvati u koštac sa nagomilanim ekonomskim i socijalnim problemima sa kojima se društvo suočava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: