Utorak, 20.03.2018.

19:13

RUR predstavlja CS:GO oružja: USP-S ili P2000?

U novom serijalu, RUR vam donosi komparaciju između dva startna CT pištolja; koje su njihove prednosti i mane i šta odabrati?

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

RUR predstavlja CS:GO oružja: USP-S ili P2000?

Pištolj runde su veoma bitne u CS:GO, naročito u BO1 mečevima, kakve igramo na MM, Faceit ili ESEA. Ako ste se odlučili da igrate sa nepoznatim saigračima, pištolj runda čak može odvesti kompletan meč u jednom ili drugom pravcu, jer su možda vaši saigrači nervozni, troluju ili čak izađu sa meča ako stvari ne krenu u dobrom smeru.

Kaunter-teroristi imaju prednost u odnosu na teroru u snazi pištolja, USP-S ili P2000 su svakako bolji od Gloka, a kakva je razlika u dva default pištolja za CT stranu?

Kao i sa M4A4 i M4A1-S, generalno tačan odgovor ne postoji, već zavisi od dosta faktora – mada je M4A4 je po mnogo čemu bolji izbor, što jasno pokazuje i statistika korišćenja obe puške.

USP-S
Daleko korišćeniji pištolj na CT strani, razlog za to verovatno leži u navici koja potiče od 1.6 vremena, kada je ovo bio jedini default pištolj. I za razliku od 1.6 verzije kada se koristio bez prigušivača, u CS:GO je situacija obrnuta.

Glavne odlike:

Cena: 200$
Snaga: 35
Armor penetracija: 50.5%
Magazin: 12/24
Reload: 2.5s
Brzina kretanja: 240 / 250

Ako ste i ikada imali dilemu da li treba koristiti prigušivač – odgovor je definitivno da. Stavljanjem silencera Spread će te smanjiti sa 2.5 na 1.5, recoil sa 29 na 23 i Inacuraccy fire sa 71 na 52.

Bez prigušivača:
Sa prigušivačem:
Snaga ovog pištolja iznosi 35, dakle toliko helta ćete oduzeti protivniku. Međutim, ukoliko protivnik nosi pancir snaga će se smanjiti za gotovo pola, dakle 18 helta. Bitan faktor je i damage množilac, odnosno gde ćete pogoditi protivnika: u glavu, grudi, stomak ili noge.
Dakle, pogodak u glavu protivnika koji ne nosi šlem označava smrt, pa tako uvek kupujte šlem u drugoj i trećoj rundi ukoliko ste dobili pištolj rundu na T strani.

Najbolji način pucanja ovim oružjem je tzv. tapovanje gde ćete polako pucati jedan po jedan metak i ciljatu glavu protivnika. Preporučuje se za neke osrednje razdaljine, dok će u close-range borbi gotovo uvek izgubiti protiv Gloka, ili uglavnom nekoliko njih, ako je u pitanju brzi napad nekog sajta. Sa druge strane, ukoliko držite osrednje razdaljine možete ubiti nekoliko protivnika, jer ste na daljinu nadmoćniji od Gloka.

P2000
Pištolj koji ćete na mečevima videti veoma retko, ali da li za to postoji opravdan razlog?

Glavne odlike:

Cena: 200$
Snaga: 35
Armor penetracija: 50.5%
Magazin: 13/52
Reload: 2.3s
Brzina kretanja: 240 / 250

Glavne odlike P2000 su u dve stavke čak i bolje od USP-S, pa ipak, malo ko zapravo koristi ovaj pištolj. Damage je isti, pa je i tabela potpuna identična.
Ovaj pištolj će se možda malo bolje pokazati na bližim razdaljinama, dakle nije namenjen za tapovanje kao USP-S. U određenim situacijama i postavkama za čuvanje će vas bolje poslužiti nego USP-S, baš zbog toga što njime možete pucati nešto brže.

Komparacija

Videli smo da su ova dva pištolja statistički gotovo identični, mada među njima postoji određenih razlika.
Na slici iznad se može jasno videti koje su razlike između ova dva oružja – zelena boja označava bolju odliku. Po statistici, dve stavke idu u korist USP-S, dok četiri idu u korist P2000. Međutim, poznati YouTube korisnik 3kliksphilip je dokazao da je USP-S u stvarnom okruženju bolji u svakoj situaciji! Osim toga, velika prednost USP-S je i prugišvač, koji smanjuje buku pa će biti teže locirati vas. Ukoliko želite da vežbate vaš aim, USP-S je pravi izbor, naučićete da igrate smirenije, tapovati i bolje pratiti vaše neprijatelje. Da ne bude sve na strani USP-S, i P2000 vas može odlično poslužiti u nekim situacijama, pa je možda najbolje i menjati između ova dva oružja u zavinosti od situacije, mape i pozicije na kojoj igrate, što je moguće sada raditi i tokom samog meča. Zaključak je da P2000 ne treba da bude toliko drastično zapostavljen, te da može naći svoju primenu.

Dakle, čak i odlike koje idu u korist P2000 su zanemarljivo bolje od USP-S, dok su Spread i Recoil koji su na strani USP-S značajno bolji nego kod P2000 - Spread: 1.5 naspram 2.0 i Recoil: 23 naspram 26 kod P2000.

Koji vi pištolj koristite, i da li ćete možda promeniti mišljenje nakon ovog teksta? O čemu biste voleli da pišemo sledeće nedelje?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: