FaZe Clan nadigrao Liquid i finalu Blast Pro Serije u Majamiju

U prethodna dva dana, odigrao se drugi u nizu CS:GO turnir Blast Pro Serije za 2019. godinu, a nakon lošeg starta, ekipa Faze Clan je uspela da veže četiri pobede i konačno posle dužeg vremena, osvoji jedan trofej.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 14.04.2019.

16:22

FaZe Clan nadigrao Liquid i finalu Blast Pro Serije u Majamiju

Izvor: RUR Esports

Na turnirima Blast Pro Serije takmiči se 6 ekipa i svako odigra sa svakim po jedan meč u BO1 formatu. Nakon toga, dve ekipe se najviše poena, sastaće se u velikom finalu, koje se igra u formatu BO3.

Ovaj turnir može biti od posebnog značaja za neke CS:GO ekipe, jer smo konačno prisustvali jednom turniru, na kojem Astralis nije uspeo da se domogne velikog finala. Iako su prvog dana startovali sa dve pobede, juče se izgubili sva 3 duela, zbog čega su ovo takmičenje završili na četvrtom mestu. Dok verujemo da se igrači Astralisa neće previše potresti zbog ovakvog nastupa, MIBR i Faze Clan su konačno prikazali znake života, nakon serije katastrofalnih rezultata. Dok je MIBR završio na trećem mestu, pobeda od 16-2 nad Astralisom nam je pokazala da Brazilci nisu zaboravil ida igraju.

Team Liquid je odigrao turnir u svom maniru. Delovali su nepobedivo, sve do velikog finala. Ovo je za njih bila velika prilika da ponovo osvoje jedan trofej, ali kao što često imamo priliku da vidimo u poslednjih godinu dana, Liquid u finalima nikad ne bude na svom poznatom nivou.

Takav scenario bio je i sinoć. Liquid je bio veliki favorit protiv Faze u finalu, ali Niko i njegova ekipa su apsolutno nadigrali severnoameričku ekipu. Na Miražu bilo je 16-6, dok je na Dustu, Faze ponovo bio bolji, rezultatom 16-12.

Za Faze ovo je prvi trofej još od oktobra prošle godine, kada su slavili na EPICNETER-u protiv Na’Vi-a. Pored novčane nagrade od $150,000, Nikola ”Niko” Kovač, najbolji igrač ove ekipe, sa sobom poneće i MVP nagradu, koju zasluženo dobio, svojim izvanrednim nastupom. Iako ovo nije turnir prve klase, za Faze ovo može biti ključna pobeda, kako bi preokrenuli tok sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: