Odgovor na zabrane: Ograničili broj letova kineskim avio-kompanijama

Francuska je započela ograničenje letova kineskih aviokompanija na jedan sedmično, navodeći da time odgovara na zabrane koje je Peking uveo francuskim firmama.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

09:40

Odgovor na zabrane: Ograničili broj letova kineskim avio-kompanijama
Foto: Depositphotos Alan

"Od 13. jula kineske kompanije će moći da obavljaju jedan let sedmično. Razgovori su u toku između dve administracije kako bi došli do zadovoljavajućeg rešenja", saopšteno je iz Ambasade Francuske u Pekingu.

U saopštenju se navodi da tri kineske aviokompanije "Er-Čajna", "Čajna istern erlajnz" i "Čajna saudern erlajnz" imaju odobrenja na po jedan sedmični let iz kineskih gradova ka Parizu.

U saopštenju se ističe da u sklopu recipročnih mera "Er Frans" ima odobrenje od Pekinga da vrši tri leta sedmično u Kinu ali da su u praksi kineske vlasti odobrile samo jedan let.

Prema navodima u saopštenju Francuska vrši intenzivan diplomatski pritisak da bi dobili odobrenje od Pekinga za dodatne letove. Upućen je savet putnicima da budu spremni na prekide u vazdušnim vezama između zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: