Politika 6

29.04.2024.

15:07

"Usvajanje rezolucije dovešće do globalne lančane reakcije" FOTO

Aleksandar Vučić ugostio je na ručku ambasadore afričkih zemalja.

Izvor: B92.net

"Usvajanje rezolucije dovešće do globalne lančane reakcije" FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"O pozicijama Srbije u pogledu rezolucije 'Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici' sa tradicionalno prijateljskim zemljama afričkog kontinenta.

Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do drastičnog pogoršanja odnosa među državama u našem regionu, kao i da bi ova vrsta presedana dovela do lančane reakcije na globalnom nivou, čime bi se otvorili novi sukobi i žarišta sa dalekosežnim posledicama.

Razgovarali smo i o dosadašnjim rezultatima u procesu obnove starih partnerstava sa afričkim zemljama, čiji temelji su čvrsto postavljeni na principima međusobnog uvažavanja i dubokog razumevanja.

Među temama su bili i ekonomski odnosi, kao i intenziviranje poseta na o i najvišem nivou, čime bi se ujedno ojačao i zajednički nastup u globalnoj političkoj areni u cilju promocije slobodarskog duha i pravde u međunarodnoj politici, za šta su se i Srbija i afričke zemlje oduvek zalagale," napisao je on na svom Instagram nalogu.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: