Svet

Ponedeljak, 15.11.2021.

20:23

Koja je najveća američka kompanija po tržišnoj vrednosti bez prihoda?

Kompanija koju podržavaju i Amazon i Ford motor, Rivijan, izbacila je kompaniju Lucid grup sa vrha liste velikih kompanija bez prodaje.

Izvor: Lider/T portal

Koja je najveća američka kompanija po tržišnoj vrednosti bez prihoda?
Ilustracija: zhu difeng/Shutterstock

Inače, Lucid grup je takođe nova kompanija za proizvodnju električnih automobila, piše Lider.

Blumberg objašnjava da su, u odnosu na početnu javnu ponudu od 78 dolara, u sredu akcije Rivijana skočile za 67 odsto. To znači da im nedostaje oko 25 odsto dobitka da u tržišnoj vrednosti prestignu Folksvagen AG, jednog od najvećih svetskih proizvođača automobila. U međuvremenu, Lucid je ove godine zabeležio porast cene akcija za 339 odsto, prenosi T portal.

"To je jednostavno neverovatno jer kompanija još nije ni zabeležila nikakav vidljiv prihod", rekao je Majkl Hjuson, glavni tržišni analitičar u CMC marketsu, govoreći o proceni vrednosti Rivijana.

Inače, električna vozila posebno privlače interes ulagača od sredine 2020. godine, kada su vlade, kreatori politika i korporacije najavili planove za ulaganje u industriju kao oblik borbe protiv klimatskih promena. Nedavni izuzetno dobri rezultati Tesle i ulaganje u električna vozila kompanije za iznajmljivanje automobila, Herc, dodatno su povećali akcije kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: