"Vreme američke diktature je zauvek prošlo"

Moskva -- Izgradnja gasovoda Severni tok 2 biće dovršena uprkos otporu i sankcijama Amerike, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Mihail Šeremet.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Getty images, Sean Gallup
Foto: Getty images, Sean Gallup

On dodaje da će se svi pokušaji sprečavanja realizacije projekta završiti žalosno.

"Sjedinjene Američke Države nisu u stanju da zaustave izgradnju Severnog toka 2. Gasovod će biti završen uprkos protivljenju i sankcijama. Bivši uticaj SAD na evropske zemlje je izgubljen. Pokušaji Amerikanaca da spreče izgradnju završiće se žalosno po njih“, rekao je Šeremet.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da Amerika diktira uslove Rusiji u zemljama Evropske unije.

"Rusija je naučila da se efikasno suprotstavlja svim pokušajima SAD da ometaju njen razvoj. Sada je vreme da Sjedinjene Američke Države nauče da rešavaju sva pitanja za pregovaračkim stolom i da ne nameću drugim zemljama svoje interese. Vreme američke diktature i hegemonije u svetu je zauvek prošlo. Vreme je da oni uzmu u obzir novu stvarnost", istakao je poslanik, prenosi Sputnjik.

Američki Stejt department uključio je ranije Severni tok 2 i Turski tok u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije. Ove mere je najavio američki državni sekretar Majk Pompeo.

Nakon toga se oglasila kompanija Nord strim 2, istakavši da, ukoliko gasovod ne bude završen Evropljani će za gas morati da plaćaju skuplje i za nekoliko milijardi. Kompanija je dodala da su pretnje Stejt departmenta odraz nepoštovanja interesa evropske industrije.

Istovremeno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da Amerika koristi politički pritisak kako bi osigurala nelojalnu konkurenciju, uvodeći nove sankcije Severnom toku 2 i Turskom toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu