KLM traži veću pomoć francuske države

Francusko-holandska avio-kompanija Er Frans KLM zatražila je nekoliko milijardi evra hitne finansijske pomoći od francuske države.

Svet

Izvor: B92

Subota, 11.04.2020.

15:20

KLM traži veću pomoć francuske države
Foto: Depositphoto/SundryPhotography

KLM trenutno sa bankama pregovara o kreditnom paketu koji bi garantovala Francuska i Holandija, objavio je francuski poslovni dnevnik "Lez Eko".

Avio-kompanija zatražila je hitnu državnu finansijsku injekciju za potrebe u narednih četiri do pet meseci, navodi list.

Er Frans KLM i francusko ministarstvo finansija odbili su da komentarišu ove navode, prenosi Rojters.

Izvori su prethodno rekli za Rojters da Er Frans KLM pregovara sa bankama da dobije šest miliona evra.

Pregovori s bankama oko pozajmica za narednih 12 do 18 meseci traju duže nego što se očekivalo, piše "Lez Eko", dodajući da ni Er Frans KLM ni banke nisu zadovoljne nivoom garancija od 75 odsto koje Francuska daje, u poređenju sa 90 odsto podrške koje nudi Holandija.

Izvršni direktor Er Frans KLM Benžamen Smit zatražio je od fracuske vlade da poveća svoje garancije na 90 odsto, navodi "Lez Eko".

Francuski ministar finansija Bruno le Mer rekao je ranije da vlada priprema snažnu podršku ovoj avio-kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: