Zatvorene luke za izvoz nafte: Gubici 1,3 milijarde dolara

Plemenski poglavari u istočnoj Libiji nedavno su zatvorili luke za izvoz nafte, što je izazvalo gubitke veće od milijardu i trista miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

11:23

Zatvorene luke za izvoz nafte: Gubici 1,3 milijarde dolara
Foto: Epa, Ali Haider

Libijska državna naftna korporacija (NOC) objavila je da je obustava izvoza nafte toj zemlji, zbog zatvaranja naftnih polja i luka, do sada izazvala gubitke više od 1,3 milijarde američkih dolara, javila je Sinhua.

Plemenski poglavari u istočnoj Libiji nedavno su zatvorili luke za izvoz nafte, optužujući vladu koju podržava Ujedinjene nacije da koristi naftne prihode za podršku oružanim grupama protiv vojske sa istoka, prenela je Al Džazira.

Vojska generala Kalife Haftara sa istoka vodi vojnu kampanju od početka aprila prošle godine, pokušavajući da preuzme Tripoli od vlade Nacionalnog jedinstva Fajeza al-Saraja, koju podržavaju UN, prenela je Fena.

NOC je u ponedeljak najavio obustavu rada lokalne rafinerije u zapadnoj Libiji zbog zatvaranja južnog naftnog polja Šarara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: