Niskotarifna avio-kompanija u krizi: Traže preko 300 miliona dolara od akcionara

Norveška niskotarifna avio-kompanija Norvidžan er zatražila je od imalaca obveznica tog avio-prevoznika da joj produže ročnost otplate duga za do dve godine.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2019.

12:42

Niskotarifna avio-kompanija u krizi: Traže preko 300 miliona dolara od akcionara
Foto: Depositphotos, rebius

Ova kompanija je, posle Rajanera i Viz era, treći najveći evropski niskotarifni prevoznik po broju putnika, ali se tokom svoje ubrzane ekspanzije susrela sa ogromnim gubicima i visokim dugom, navodi britanska agencija Rojters.

Norveška avio-kompanija je bila primorana da traži tri milijarde kruna (335 miliona dolara) od svojih akcionara u ovoj godini.

Ukoliko imaoci obveznica prihvate revidirane uslove, ročnost obveznica, koje dospevaju u decembru 2019. i avgustu 2020. godine, u ukupnom iznosu od 380 miliona dolara, bila bi produžena do novembra 2021. i februara 2022. godine.

Operativne performanse zaduženog avio-prevoznika poboljšale su se od sredine jula, ali je njegov obrtni kapital ove godine smanjen zbog tekućih problema oko rada motora trent 1000 i prizemljenja flote Boingovih aviona tipa 737 max.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: