Svet

Četvrtak, 16.05.2019.

13:46

Američke sankcije uzaludne: Gazprom može sam da završi Severni tok 2

Gazprom je u stanju sam da završi gradnju Severnog toka 2 u slučaju da Vašington uvede sankcije kompanijama koje sada rade na njemu, prenosi agencija TASS.

Izvor: B92

Američke sankcije uzaludne: Gazprom može sam da završi Severni tok 2
Foto: Epa/JENS BUETTNER

Zamenik ruskog ministra energetike Anatolij Janovski rekao je na konferenciji da državna gasna i naftna kompanija ima finansijskih mogućnosti da premosti eventualno povlačenje podizvođača koji trenutno rade na polaganju gasovoda.

Izgradnja Severnog toka 2 napreduje uprkos osudi Sjedinjenih Država i Evropskog parlamenta.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov za to je nedavno okrivio uticaj SAD koje se protive tom projektu.

Očekuje se da će Severni tok 2 biti operativan do kraja godine i trebalo bi zapadnoevropskim zemljama, naročito Nemačkoj, da obezbedi dodatnih 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: