Loukoster u debelom minusu: Za 36h isparilo 15 mil. EUR

Britanska niskotarifna avio-kompanija Izidžet izgubila je 15 miliona funti za samo 36 sati.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

12:20

Loukoster u debelom minusu: Za 36h isparilo 15 mil. EUR
Foto: Thinkstock

Višemilionski gubatak je napravljen zbog putničkog haosa koji su prouzrokovali dronovi primećeni iznad pista londonskog aerodroma "Getvik" u decembru.

Iz te britanske avio-kompanije je saopšteno da je taj poremećaj pogodio 82.000 putnika i prouzrokovao otkazivanje više od 400 njihovih letova uoči Božića, prenosi Rojters.

Zbog toga je kompanija izgubila pet miliona funti prihoda, a pružanje pomoći klijentima je koštalo još deset miliona funti.

"Razočarani smo što je trebalo tako mnogo vremena za rešavanje te situacije. Za aerodrome je ovo bio poziv na akciju, i biće bolje pripremljeni u budućnosti", izjavio je izvršni direktor Izidžeta Johan Lundgren.

Ta grupacija je, međutim, iznela optimističnu procenu vezano za rezervacije avio-karata u 2019. godine, koje su, kako je saopšteno, ohrabrujuće uprkos neizvesnostima vezanim za Bregzit.

Aerodrom "Getvik" je u decembru bio primoran da zatvori jednu svoju pistu na dan, pošto su iznad nje primećene dve bespilotne letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: