Potvrda od najvećeg: Skaču cene automobila, i to drastično

Nove, strože norme o emisiji CO2 mogle bi značajno da podignu cenu novih automobila skorijoj budućnosti, uvereni su u Folksvagen grupi

Svet

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

10:22

Potvrda od najvećeg: Skaču cene automobila, i to drastično
(Foto: Getty images)

Kako bi zadovoljili norme proizvođači će morati da pribegnu korišćenju materijala s višom cenom.

Prvi čovek prodaje, Kristian Dahlheim, otkrio je kako u VW koriste različite izvore sirovina kako bi ograničili rast cena, ali kako će biti praktično nemoguće u celosti anulirati uticaj ovog trenda na konačnu cenu vozila.

Poslednjih meseci proizvođačima se nakupilo problema zbog kojih su mnogi već smanjili tržišna očekivanja u aktualnoj godini, prenosi Tportal.

Trgovinske tenzije među vodećim privredama, kao i izlazak Velike Britanije iz EU, mogli bi izazvati pravi haos u automobilskoj industriji, a kao da to sve nije dovoljno i Kinesko tržište je po prvi put u više od dvadeset godina zabeležilo pad automobilskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: