Svet

Nedelja, 10.06.2018.

16:56

Turbulencije u bankarskom svetu tek slede - novo mega spajanje

Bankarski svet se menja, što zbog digitalizacije, preko smanjivanja troškova, do ukrupnjavanja. Novina u tom smislu dolazi iz Nemačke.

Izvor: B92

Turbulencije u bankarskom svetu tek slede - novo mega spajanje
(Foto: Thinkstock)

Predsednik Dojče banke, Paul Achleitner počeo je razgovore s glavnim akcionarima i nemačkim zvaničnicima oko spajanja s Komercbankom.

Ključna prepreka možda bi moglo da bude to što naglo padaju akcije Dojče banke i investitori sada sugeršu Achleitneru da ne ide u spajanje s Komercbankom u ovom trenutku jer to bi izazvalo turbulencije pa i povećanje kapitala i značajne otpise imovine, kažu dobro obavešteni izvori.

Dve banke već su vodile slične razgovore u leto 2016. godine, ali se nisu odlučile za sporazum već su se tada fokusirale na restrukturiranje svog poslovanja.

Za Dojče banku, ovo baš i nije sjajan period: S&P joj je srezala kreditni rejting, akcije su pale, a banka planira i da ukine oko 10.000 radnih mesta.

Ovo je inače drugo spajanje bankarskih giganata o kome se spekuliše u poslednje vreme. Nedavno je najavjeno spajanje i dva diva Sosijete i Unikredt banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

5 h

Podeli: