I počelo je: Auto-gigant više neće prodavati dizelaše u Evropi

Japanska automobilska kompanija Nisan će postepeno prestati sa prodajom dizel automobila u Evropi, izjavila je portparolka kompanije.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 09.05.2018.

17:57

I počelo je: Auto-gigant više neće prodavati dizelaše u Evropi
(Foto: Thinkstock)

To je, kako ocenjuje agencija Rojters, najnoviji signal slabljenja tražnje za tim vozilima usled zabrinutosti kupaca zbog povećanja poreza i mogućih zabrana dizel vozila u mnogim zemljama.

"U ovom momentu, zbog velikog broja kupaca modernih dizel motora, nastavićemo da isporučujemo vozila pod Nisanovom oznakom. U Evropi, gde je nasa prodaja dizelaša koncentrisana, mi ćemo elektrifikacijom polako izgurati dizelaše, a sve s ciljem predstavljanja novih verzija automobila", izjavila je portparolka.

Podaci objavljeni ranije ovog meseca ukazali su na oštar pad tražnje za dizel automobilima u Britaniji, drugom najvećem evropskom tržištu automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: