Novo ludilo: Dve valute poletele u senci bitkoina

Bitkoin i dalje ruši rekorde, to više i nije vest. Nivo od 17.000 dolara probijen je već treći put.

Svet

Izvor: B92, Bug

Sreda, 13.12.2017.

12:23

Novo ludilo: Dve valute poletele u senci bitkoina
(Foto: Thinkstock)

Ovo malo zatišje oko bitkoina u poslednja dva dana iskoristili su investitori u altkoine, alternativne kriptovalute, pogotovo etereum i litekoin.

Od početka ove nedelje cene ove dve kriptovalute poletele su u nebo, slično kao što je to posjednjih nedelja bio slučaj s bitkoinom. Litecoin je početkom nedelje vredeo oko 150 dolara, da bi utorak završio na preko 320 – što je skok od preko 110% u manje za 48 sati.

Etereum je od 450 dolara u istom razdoblju skočio na preko 630 dolara, odnosno za oko 40%. Ako ste bili mudri pa u vreme velikog ludovanja cene bitkoina prodali, i sredstva prebacili u neku od ovih alternativnih kriptovaluta, mogli ste za takvu špekulantsku hrabrost biti obilno nagrađeni. Istovremeno je prevelika navala izazvala pad ETH i LTC mreže pa je, na primer, CoinDesk privremeno bio prisiljen da obustavi i trgovinu ovim kriptovalutama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: