Uber pokušao da prevari Epl, grdno su se pokajali

Uber je zamalo izbegao da bude izbačen s Epl stora pre dve godine, a tajna je otkrivena tek pre nekoliko dana.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

11:06

Uber pokušao da prevari Epl, grdno su se pokajali
(Foto: Getty images)

Otkriveno je da se Uber služio jeftinim trikovima kako bi špijunirao korisnike ajfona. To je otišlo toliko daleko da se umešao i direktor Epla Tim Kuk.

Skandal je objavio Njujork tajms koji piše o Trevisu Kalaniku, direktoru Ubera. U članku otrkiva da su u Eplu pre dve godine otkrili da Uberova aplikacija ima način za praćenje korisnika, čak i pošto on izbriše nalog sa ajfona. Kada je to saznao, Kuk je pozvao Kalinika u Epl na sastanak i upozorio ga da će, ako ne prestane s tim, Uber leteti iz Eplove prodavnice. Tako bi Uber izgubio milione korisnika širom sveta.

Kalinik je, vidno potresen, napustio sastanak, i očigledno ozbiljno shvatio pretnje Tima Kuka. Jer, evo i danas Uber je na App store, mada se bori sa novim tužbama. Ima ih bar nekoliko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: