Ukrajina duplirala deficit

Kijev -- Deficit državnog budžeta Ukrajine za januar i februar ove godine dostigao je 5,28 milijardi grivni (488 miliona dolara).

Izvor: Tanjug
Podeli

To je 2,3 puta ili 2,94 milijarde grivni više nego u istom perodu lane, kada je deficit bio 2,33 milijarde grivne, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija Ukrajine.

Prema informacijama ministarstva, u tom periodu u državni budžet slilo se 52,34 milijardi grivni, što je 2,15 milijardi ili 3,9 odsto manje nego u januaru i februaru 2013, prenela je ukrajinska novinska agencija Unian.

Vlada Ukrajine predlaže da se sprovede sekvestracija državnog budžeta (zabrana raspolaganja jednim delom budžeta) tako što će se deficit smanjiti na pola, rekao je premijer Arsenij Jacenjuk na zasedanju Vrhovne rade (skupštine).

"U parlamentu će biti donet zakon o sekvestru državnog budžeta. Radi se o smanjenju deficita na pola. Svi makroekonomski pokazatelji, svi prihodi budžeta koji su prikazani u vreme vladavine Janukoviča i Azarova, su neistiniti, naduvani i ne mogu da se realizuju", ukazao je Jacenjuk.

Premijer je dodao da će to pružiti mogućnost da se "u srednjoročnoj perspektivi ostvari ekonomski rast".

Svet

Pad na evropskim berzama

London, Njujork -- Vodeće evropske berze zabeležile su danas pad akcija, budući da investitori iščekuju ovonedeljnu odluku Evropske centralne banke (ECB) oko kamatnih stopa.

Svet ponedeljak 31.03. 21:23 Komentara: 0

Prodaju nekretnine za bitkoine

Sidnej -- Agencija za nekretnine Forsit Rial Istejt, sa sedištem u Sidneju, od 26. aprila će prihvatati virtuelnu monetu bitkoin kao sredstvo plaćanja za svoje usluge.

Svet ponedeljak 31.03. 19:04 Komentara: 6
strana 1 od 265 idi na stranu