Ukrajina duplirala deficit

Deficit državnog budžeta Ukrajine za januar i februar ove godine dostigao je 5,28 milijardi grivni (488 miliona dolara).

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

19:47

Default images

To je 2,3 puta ili 2,94 milijarde grivni više nego u istom perodu lane, kada je deficit bio 2,33 milijarde grivne, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija Ukrajine.

Prema informacijama ministarstva, u tom periodu u državni budžet slilo se 52,34 milijardi grivni, što je 2,15 milijardi ili 3,9 odsto manje nego u januaru i februaru 2013, prenela je ukrajinska novinska agencija Unian.

Vlada Ukrajine predlaže da se sprovede sekvestracija državnog budžeta (zabrana raspolaganja jednim delom budžeta) tako što će se deficit smanjiti na pola, rekao je premijer Arsenij Jacenjuk na zasedanju Vrhovne rade (skupštine).

"U parlamentu će biti donet zakon o sekvestru državnog budžeta. Radi se o smanjenju deficita na pola. Svi makroekonomski pokazatelji, svi prihodi budžeta koji su prikazani u vreme vladavine Janukoviča i Azarova, su neistiniti, naduvani i ne mogu da se realizuju", ukazao je Jacenjuk.

Premijer je dodao da će to pružiti mogućnost da se "u srednjoročnoj perspektivi ostvari ekonomski rast".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: