Svet

Četvrtak, 05.09.2019.

14:27

Neverovatna ponuda: Putin nudi Trampu da SAD kupe rusko hipersonično oružje

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je svom kolegi Donaldu Trampu mogućnost da nabavi najnovije vrste oružja od Rusije, uključujući hipersonično.

Izvor: Tanjug

Neverovatna ponuda: Putin nudi Trampu da SAD kupe rusko hipersonično oružje
Foto: Depositphotos,Maxal_Tamor, 189125026

Putin je rekao na plenarnom zasedanju petog Istočnog ekonomskog foruma (EEF) da je na poslednjem sastanku sa američkim partnerima u Osaki, u Japanu, "postavljeno pitanje kako uzeti u obzir moderno rusko naoružanje, uključujući hipersonične raketne sisteme, u zajedničke sporazume, imajući u vidu činjenicu da nijedna zemlja u svetu sada ne poseduje ovo oružje, uključujući i SAD", preneo je TAS.

"Rekao sam Donaldu sledeće: 'Ako želiš možemo da ti prodamo nešto od oružja i na ovaj način ćemo izjednačiti sve'. Ali istine radi, oni kažu da će ga uskoro sami proizvesti. Verovatno hoće, ali zašto gubiti novac kada smo ga već potrošili i možemo nešto dobiti nazad, a da pritom ne povredimo našu bezbednost, već stvorimo ravnotežu", rekao je Putin.
Foto: Epa, ALEXEY NIKOLSKY/ SPUTNIK-KREMLIN

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: