Svarovski se seli u Srbiju

Austrijski koncern Svarovski zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju, saopštila je ta kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

09:15

Default images
Foto: Thinkstock.com

U kineskom Jingšangu, odlukom ove kompanije, biće zatvoreno 200 radnih mesta, a u Češkoj 75.

Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti skoncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu - najavljuje "Svarovski" u saopštenju.

Proteklih meseci su analizirani proizvodni pogoni u inostranstvu, pri čemu "Svarovski" ističe, da uslovi konkurentnosti u Kini otežavaju koncernu proizvodnju pod sopstvenim visokim poslovnim etičkim i kvalitativnim standardima.

Zbog toga se kompanija odlučila na zatvaranje pogona u Kini, o čemu su informisani zaposleni. U Češkoj, kako se navodi u saopštenju, tokom godine će uslediti povlačenje. Proizvodnja, kako se navodi u saopštenju, biće skoncentrisana i unapređena u Vatensu i Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: