Srbija

Nedelja, 29.10.2023.

15:28

Evo ko finansira gradnju i čemu će sve služiti gondola "Novak Đoković"

Država će dati deo sredstava za gradnju gondole Vrnjačka Banja-Goč.

Izvor: eKapija

Evo ko finansira gradnju i čemu će sve služiti gondola
Foto: Shutterstock/superjoseph

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izjavio je za TV Vrnjačka Banja da je na nedavnom sastanku sa predsedsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "data saglasnost, podrška i učešće države u projektu izgradnje gondole Vrnjačka Banja-Goč".

On je dodao da je projekat ocenjen kao projekat od nacionalnog interesa i da će država u njemu participirati svojim sredstvima zajedno sa porodicom Đoković.

Projekat je vredan 60 miliona evra. Gondola duga 7,1 kilometara imaće 112 kabina i 47 stubova na trasi.

Jedna će kabina, prema rečima Đurovića, biti poslovna, za održavanje poslovnih sastanaka, a jedna za održavanje venčanja, što će, kako je kazao, biti svojevrsna atrakcija, prenosi eKapija.

TV Vrnjačka Banja prenela je i da je u završnoj fazi Nacrt plana generalne regulacije Goča, koji će regulisati tipove gradnje na ovog planini, materijale koji će moći da se koriste za izgradnju individualnih objekta i slično.

Kako je ranije najavljivano, gondola će poneti ime Novaka Đokovića, a na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: