Srbija

Sreda, 12.08.2020.

17:04

"Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna"

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik, rekao je da je ekonomska situcija u Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, gyurma

Istakao je da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je istovremeno 9.199 dobilo zaposlenje.

"Što je manje za 1.200, i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu", rekao je Dodik, nakon proširene sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je naveo da će u septembru biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus.

"I dalje idemo u projekte auto-puteva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj, kao i drugih kapitalnih investicija", naveo je Dodik.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, Dodik je naglasio da je ona i dalje kompleksna, ali da postojeće mere neće biti proširene niti redukovane.

"U Srpskoj su do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata", kazao je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

17 h

Podeli: