Dobro je što stiže luksuzni brend

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je jako dobra vest najava austrijskog koncerna Svarovski da proizvodnju koncentriše na Austriju i Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

13:48

Default images
Foto: Tanjug, ilustracija

On je novinarima u PKS, na prezentaciji Biznis portala za mala i srednja preduzeća, kazao da će ta odluka "Svarovskog" privući i druge investitore.

I direktor Projekta USAID za bolje uslove poslovanja, Džo Lauter kazao je da je veoma žnačajno što globalno prepoznatljiv brend luksuznih proizvoda, kao što je "Svarovski", seli proizvodnju u Srbiji.

On je novinarima u PKS-u kazao da to znači da Srbija postaje konkurentnija i značajna destinacija i u njoj je mnogo lakše poslovati.

"Menja se percepcija Srbije i ona postaje atraktivnija destinacija za strane investitore. Prethodnih godina se u Srbiji značajno promenilo i poslovno okruženje", naglasio je Lauter.

Kompanija "Svarovski", kako su preneli mediji, saopštila da će u Jingšangu, u Kini, zatvoriti 200 radnih mesta, a u Češkoj 75, dok će proizvodnju koncentrisati i unaprediti u Vatensu (Austriji) i Srbiji.

"Svarovski" u Subotici gradi fabriku koja, kako je najavljeno, treba da počne da radi sredinom ove godine i zaposli 600 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: