Mali: Svima po 60 evra; Ko dobija novac, kad se prijaviti, kome ide dodatnih 50 evra? VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas sa premijerkom Anom Brnabić novi paket pomoći.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2021.

15:24

Default images

U tom paketu mera, sem finansijske podrške privredi, predviđena je i direktna novčana pomoć građanima Srbije.

Kada je reč o direktnoj podršci za građane Srbije, prošle godine je za 6.118.911 građana isplaćena jednokratna novčana pomoć od 100 evra.

Kako je poručio ministar Mali, nastaviće se u tom maniru i ove godine tako što će se građanima koji se budu prijavili isplatiti ukupno 60 evra i to najpre u maju 30 evra, a zatim u novembru još 30.

Potrebno je da se prijave na isti način kao i prošlog puta, preko portala Uprave za trezor ili putem kol-centra, a prijavljivanje će početi krajem aprila. Kao i prošlog puta, penzioneri i primaoci novčanih socijalnih davanja neće morati da se prijavljuju već će biti automatski prijavljeni.

Za najstarije sugrađane spremljen je i dodatni novac, tako da će oni u septembru dobiti dodatnih 50 evra, što znači da će ukupno u toku godine dobiti 110 evra. Za ovih dodatnih 50 evra ćemo izdvojiti još 10 milijardi dinara.

"Ovo je narodni novac i odgovorna ekonomska politika", ocenio je Mali.

Ministar finansija preneo je danas novinarima i da je u sredu završena isplata uvećanih januaraskih penzija za 5,9 odsto svim penzioneria.

"Sa jučerašnim danom isplatili smo za više od 1,7 miliona penzionera uvećanu januarsku penziju za 5,9 odsto, po švajcarskoj formuli", rekao je Mali.

Dali smo obećanje i ispunili ga, da će penzije biti isplaćivane na vreme i da će biti uvećane, naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: