"Bajatović bruka za sve, ne čuva ga Rusija"

Beograd -- Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je demantovala da je "američki čovek", kao i da Moskva stoji iza direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Izvor: Glas Amerike
Podeli
Foto: Tanjug/ZORAN PETROVIC
Foto: Tanjug/ZORAN PETROVIC

Mihajlovićeva je za Bajatovića u intervjuu za Glas Amerike kazala da je "bruka za sve”.

"Nikakva Rusija ne stoji iza direktora Srbijagasa. I sve te priče o velikim zaverama, kako iza nekog direktora stoji ko zna ko, to nije tačno. To je pitanje našeg unutrašnjeg uređenja, hoćemo li da imamo profitabilan Srbijagas ili ćemo da pustimo da on radi ovako kako radi. Generalno mislim da je direktor Srbijagasa bruka za sve, on je bruka i za neku Rusiju ako to tako postavljamo, ali je bruka i za naš finansijski sektor", kazala je Mihajlovićeva za Vois ov Amerika.

"Dušan Bajatović je trenutno direktor Srbijagasa, ima odluku da sprovede odluku vlade o podeli delatnosti, to za sada funkcinoniše. Radna grupa vlade je formirana, kreće se sa podelom transporta i distribucije gasa, ako to ne bude išlo dinamikom koja je tačno napisana u odluci Vlade, mi ćemo kao ministarstvo kadrovskoj komisiji predložiti razrešenje direktora", dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu