"Nema potrebe da stojimo i čekamo, spremni smo"

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je će Srbija sa DFC-om realizovati infrastrukturne projekte vredne 3,7 milijardi dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, RADE PRELIC
Foto: Tanjug, RADE PRELIC

"Mi se nalazimo u centru regiona i strateški je važno da se regionalno povezujemo, što je politika predsednika Vučića i naše vlade“, izjavila je u jutarnjem dnevniku RTS-a potpredsednica Vlade.

Ona je najavila da će se sutra sastati sa delegacijom DFC, sa kojom će razgovarati o konkretnim infrastrukturnim projektima.

"Radimo ono što je dobro za Srbiju. Mi smo centar regiona i regionalno povezivanje je veoma važno za političku i finansijsku stabilnost ne samo naše zemlje, već i celog regiona. Sutra ćemo konkretno razgovarati o svakom projektu i u drumskom i u železničkom saobraćaju. Nema potrebe da stojimo i čekamo, spremni smo, kao što je i američki fond spreman. Ne bi u Srbiji bilo više od 14 milijardi evra investicija u infrastrukturu, niti bi najbolje svetske kompanije radile, da nemamo sigurno poslovanje", rekla je ona.

Кada je reč o povezivanju Beograda i Prištine, auto-put mira Niš-Merdare-Priština je jedan od projekata, rekla je Mihajlovićeva.

"Obezbedili smo finansiranje za prvu deonicu dugu 33 km od Niša do Pločnika, sa DFC ćemo razgovarati o izgradnji ostalih deonica. Takođe, povezivaćemo se i u železničkom saobraćaju. Кada napravite infrastrukturu, onda se sav saobraćaj prebacuje na te koridore, vremena se menjaju, a dežurni kritičari to zaboravljaju", rekla je ona.

strana 1 od 169 idi na stranu