Vučić: Mislim da nikakve šine nisu potrebne, kao ni seča šume po Košutnjaku

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksakndar Vučić izjavio je danas da misli da Beogradu nije potrebno nikakvo raskopavanje, kao ni šine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, Zoran Zestic
Foto: Tanjug, Zoran Zestic

"Mislim da nikakvo raskopavanje i nikakve šine nisu potrebne, kao što mislim da sečenje šuma nije potrebno", rekao je Vučić tokom obilaska Savskog trga i dodao da možda u Gradu misle drigačije.

On je naveo da je razvoj grada neophodan, ali da nije našao nikav "ratio legis" za ovo.

"Kao što nisam našao 'ratio legis' za Košutnjak, ni za te šine", rekao je.

Nemamo u planu da se raskopava grad sa tim ciljem, rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić o radovima na polaganju šina u centru grada koje su juče pominjali neki mediji.

"Na pitanje da li ćemo raskopavati centar grada ove godine, sa ciljem da postavimo šine, odgovor je ne", naglasio je gradonačelnik Beograda.

"Nemamo to u planu ali ćemo tražiti najbolji način da unapredimo mobilnost i poboljšamo kvalitet vazduha i zaštitu životne sredine", istakao je Radojičić.

Kako kaže, pravi se balans između razvoja grada i zaštite životne sredine.

Podsetimo, direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda nedavno je raspisala javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove ulice ,a list Politika objavio je da bi, zbog ugradnje tramvajskih šina na potezu od Slavije do Кalemegdana, nove kocke na saobraćajnom delu Trga Republike, mogle ponovo da budu podignute.

strana 1 od 170 idi na stranu