Najduža na svetu: Gold Gondola se uskoro pušta u probnu vožnju FOTO

Nakon otvaranja granica parteneri iz francuske firme Poma stigli su na Zlatibor i rade na terenu u cilju završetka radova na Gold Gondoli.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2020.

16:48

Najduža na svetu: Gold Gondola se uskoro pušta u probnu vožnju FOTO

Podrška i koordinacija francuskih instruktora sa lokalnim timom izvođača nastavlja se na montaži mašinske sobe.

Radovi podrazumevaju montažu reduktora, pogonskih motora, prateće opreme kao i dizel agregata za rezervno napajanje. Tokom boravka na Zlatiboru, sprovešće kontrolu svih izvedenih radova na stanicama kao i radova na liniji nosećih stubova, u sklopu priprema za tehnički pregled.
"Nakon ovog uplitanja i podizanja drugog dela sajle za motiranje kabina pristupiće se njihovom postavljanju i sve će biti spremno za probni rad ove najduže gondole na svetu. Ukupna vrednost radova je 13 miliona evra i kompletan projekat je finansiran iz budzeta lokalne samouprave" naglasio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, iznevši ocenu da će ovo biti najveća turistička atrakcija u Srbiji ali i u regionu.

Zlatiborska gondola, u dužini od devet kilometara, sa jednom međustanicom na Ribničkom jezeru će povezivati centar turističkog naselja sa vrhom Tornik i posetioci Zlatibora će u njoj moći da uživaju tokom čitave godine.

Lokalno rukovodstvo je, zadovoljno realizacijom ovog projekta, najavilo i drugu gondolsku žičaru od Tornika do vrha Čigota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: