Francuska najavila 15 milijardi evra pomoći vazduhoplovnoj industriji

Francuska vlada najavila je 15 milijardi evra pomoći za vazduhoplovnu industriju, uključujući proizvođača aviona Erbas i nacionalnu avio-kompaniju Er Frans.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2020.

11:43

Francuska najavila 15 milijardi evra pomoći vazduhoplovnoj industriji
Foto: Depositphotos, AndreyPopov, 42841895

Ministar finansija Bruno le Mer predstavio je danas plan za pomoć ovoj industriji, koja je finansijski pogođena zabranom putovanja zbog pandemije koronavirusa.

"Učinićemo sve da podržimo ovu francusku industriju, koja je važna za naš suverenitet, naša radna mesta i ekonomiju", rekao je Le Mer.

U toj industriji u Francuskoj zaposlene su stotine hiljada ljudi, čiji su prihodi dovedeni u pitanje merama za sprečavanje širenja virusa. Novac uključuje direktne državne investicije, subvencije, pozajmice i garancije za kredit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: