Wolt prikuplja nova sredstva i priprema se za potencijalni ekonomski pad uzrokovan Covidom-19

Wolt, tehnološka kompanija sa sedištem u Helsinkiju poznata po svojoj usluzi dostave hrane, saopštila je da je obezbedila 100 miliona evra novog finansiranja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

16:20

Wolt prikuplja nova sredstva i priprema se za potencijalni ekonomski pad uzrokovan Covidom-19
Foto: Wolt

Sredstva su prikupljena od postojećih investitora - uključujući ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North i EQT Ventures – sa Goldman Sachs Growth Equity koji učestvuje kao novi investitor.

"Videli smo kako se nekoliko kompanija iz naše industrije već suočava sa izazovima - ovo finansiranje omogućava nam da budemo bolje pripremljeni za konstantnu nesigurnost u globalnoj ekonomiji", kaže Miki Kuusi, Wolt CEO & suosnivač.

Kuusi je rekao da ne bi uspeli da prikupe ta sredstva da nije došlo do globalne Covid-19 krize i potencijalnog pada koji se predviđa u bližoj budućnosti. "Naša je odgovornost da uradimo sve što možemo kako bismo bili što bolje pripremljeni imajući u vidu nesigurnosti u trenutnoj ekonomiji.

Obezbeđivanjem ovih sredstava pozicionirali smo se bolje za svoje partnere: 10,000 restorana, 20,000 dostavljača, kao i 1,000 naših zaposlenih širom sveta. Ovaj finansijski aranžman nam takođe daje prostora za razvoj na tržištima gde dolazi do sve veće racionalizacije konkurentosti", rekao je Miki Kuusi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: