Jorgovanka Tabaković proglašena za najboljeg svetskog i evropskog guvernera

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković dobitnica je priznanja za najboljeg guvernera na globalnom nivou i za najboljeg evropskog guvernera.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

14:48

Jorgovanka Tabaković proglašena za najboljeg svetskog i evropskog guvernera
Foto: Tanjug/FILIP KRAINCANIC

Ovo godišnje priznanje dodeljuje mesečnik "Bankar" (The Banker).

Magazin "Bankar", koji je deo "Fajnenšel tajms" grupe, svake godine u januaru dodelom nagrade "Central Banker of the Year" odaje priznanje čelnicima centralnih banaka koji su sa najvećim uspehom doprineli podsticanju rasta i stabilizaciji ekonomija svojih zemalja, saopšteno je iz NBS.

Priznanje se dodeljuje na osnovu odluke redakcije tog magazina i ankete sprovedene među bankarima i ekonomistima, a dodeljuje se na globalnom nivou, kao i za Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Aziju-Pacifik, Bliski istok i Afriku.

U obrazloženju ovog časopisa za dodelu priznanja guvernerki Jorgovanki Tabaković navedeno je da se nalazi na čelu Narodne banke Srbije od 2012. godine, i tokom tog perioda radila je na jačanju bankarskog sistema zemlje i sprovodila monetarnu politiku kojom je ublažena inflacija i podržana kako domaća tražnja, tako i rast bankarskih kredita, navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: