Novo lice čačanskog bedema: Rekonstrukcija od Belvija do Borčeve hale

Čačak -- Prva rekonstrukcija gradskog bedema otkako je sagrađen pre nešto više od 50 godina biće završena u ovoj građevinskoj sezoni, kazao je gradonačelnik Čačka.

Izvor: RINA
Podeli

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da će naredne sedmice biti raspisan javni poziv za rekonstrukciju gradskog bedema u dužini od 3.300 metara, od restorana Belvi do Borčeve hale.

"Preostali su još neki detalji da se dogovore a koji se odnose na mobilijar i rasvetu, u kom obimu i iz kojih izvora će to biti finansirano", istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, predloženo je nekoliko mogućnosti za rekonstrukciju, a jedan od predloga je da se radi popločavanje sa ivičnjacima, pratećim mobilijarom i rasvetom, prenela je RINA.

"Kada sagledamo sve cene i sve mogućnosti grada, raspisaćemo javni poziv, u svakom slučaju do kraja građevinske sezone ovaj deo gradskog bedema biće rekonstruisan", zaključio je Todorović.

Gradonačelnik je kazao da je zadovoljan i time kako napreduju radovi na Ulici 10.

"Počela je druga faza izgradnje Ulice 10. Ušlo se u krug autobuske stanice, to je eksproprijacijom postala javna površina, ali izvođač radova nailazi na mnogo podzemnih instalacija koje nisu definisane niti katastarski evidentirane", rekao je prvi čovek Grada Čačka.

strana 1 od 186 idi na stranu