Popović: Gugl podržava, tu leži budućnost

Ministar za inovacije Nenad Popović posetio je StartAp Akademiju i poručio da će Srbija maksimalno voditi računa o obrazovanju i inovacionom preduzetništvu

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

16:33

Popović: Gugl podržava, tu leži budućnost
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kako je ocenio, u njima leži budućnost.

"Veoma je dobro što Gugl podržava Startit startAp akademjiu", rekao je Popović povodom podrške koju je akademija dobila od Gugla, a zbog čega u Beogadu boravi i Kevin O Tul direktor za međunarodni razvoj kompanije Gugl koja prepoznaje veliki potencijal programerskih talenata.

Popović je ocenio da je Akademija nešto najbolje što Srbija može da pokaže svetu jer je reč o obrazovanju i inovacionom preduzetništvu na kojima leži budućnost zemlje.

"Želimo u narednim godinama maksimalno da promovišemo razvoj kroz obrazovanje, da naši studenti kada završe ne rade samo autsorsing ili za velike kompanije, što jeste odlično, već da započnu svoje male biznise i da krenu sa svojim startapovima i preduzetništvom", rekao je Popović i podsetio da najbolji studenti u SAD po završetku studija upravo žele da započnu svoj startap biznis i da budu preduzetnici.

Popović je dodao da Gugl želi najbolju saradnju sa malim kompanijama u Srbiji i ideje koje će se ovde promovisati.

"Želimo da spojimo Gugl, ideje startap akademije i obrazovanje. Siguran sam da u budućnosti možemo da očekujemo mnoge preduzetnike i naravno veći ekonomski rast", rekao je Popović.

Suosnivač Startita i prgoramski direktor StartAp Akademije Vukašin Stojkov izjavio je za Tanjug da Gugl vidi izuzetan potencijal koji Srbija ima na polju programiranja.

"Srbija, je jedna od zemlja sa navjećim brojem porogramera po glavi stanovnika. Gulg vidi izuzuetan potencijal i mogućnost da se programerski talenta pretoči u preduzetnički koji moze da učini da Srbija bude zemlja koja je u potpunosti uhvatila korak sa vremenom i koja je napravila ekonomiju u popstunosti u skladu sa pravilima četvrte industrijske revolucije koja može da učini da postanemo progresivna i prosperitnetna zemlja", rekao je Stojkov.

Stojkov je dodao da je cilj nadležnih da preduzetništvo postane deo domaćeg obrazovnog sistema.

Direktor za međunarodni razvoj kompanije Gugl Kevin o Tul rekao je da će kompanija za koju radi podržavati StartAp akademiju, raditi na unaperđivanju ambijenta statap ekosistema kako bi pomogao preduzetništvo.

Takođe, kako je dodao, radiće se na unapređivanju kurseva, povećanju dostupnosti alata i rasursa, kako bi statapovi imali uspeh na globalnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: