Beograd-put priznao grešku: Standard jeste 2m, već danas... VIDEO

JKP Beograd-put priznalo je grešku u obeležavanju na trotoaru upravo rekonstruisane Takovske ulice i najavljuju da će već danas to ispraviti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.09.2018.

09:56

Beograd-put priznao grešku: Standard jeste 2m, već danas... VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Saobraćajna zbrka nastala je zbog horizontalne signalizacije na trotoaru, a vozači su se suočili sa preuskim mestima za parkiranje. Iz JKP Beograd-put stigao je odgovor da će rešavanje problema početi u petak.

“Standard za projektovanje parking mesta za podužno parkiranje u smislu širine jeste dva metra. Svesni smo činjenice da to nije dovoljna širina u konkretnom slučaju u Takovskoj ulici, od Vojvode Dobrnjca do Dalmatinske, s obzirom na to kolika je frekventnost vozila na kolovozu i postojanje biciklističke staze na trotoaru”, poručuju iz Beograd-puta.

“Iz razloga lakšeg pristupa parking mestu i brže izmene parkiranih vozila, JKP Beograd put će već sutra korigovati položaj biciklističke staze koliko je moguće, a da se pritom ne ugrozi širina predviđena za pešacki saobraćaj", zaključili su u preduzeću, prenosi Blic.

Rekonstrukcija Takovske ulice završena je 3. septembra, a vozači su se susreli sa nemogućim zahtevom - da svog ljubimca parkiraju na mestu čija je širina tek 165 centimetara, pogledajte kako to izgleda:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: